Rusku dochází munice. Zbraně mu chce poslat Čína, varuje CIA

Ruští vojáci se potýkají s vážnými problémy. Kvůli nedostatku vojenského materiálu musí na frontě používat i munici, která dříve byla označena jako nevhodná k použití. "V posledních týdnech se zhoršil stav ruské dělostřelecké munice natolik, že na mnoha částech fronty přistoupili k přísnému přidělování granátů," sdílel twitterový účet britského ministerstva obrany.

"Rusko se pravděpodobně uchýlilo k používání starých zásob munice, které dříve byly označeny jako nezpůsobilé k použití," vysvětluje účet podle britského listu Express. Zoufalý stav na ruské frontě by však mohla pomoci zvrátit Čína.

[chooze:article;value:495009]

Americká tajná služba CIA totiž varovala, že by Peking mohl připravovat dodávku zbraní a podpořit tím Moskvu v bojích na Ukrajině. Podle amerických představitelů Čínu k ruské pomoci motivuje hlavně ochlazení jejích vztahů k USA. "Znepokojují nás informace, že Čína zvažuje poskytnutí munice Rusku," řekl podle The Times of Israel americký ministr zahraničí Antony Blinken.

"Pokud tak Čína učiní a Rusku poskytne materiální pomoc či podporu v systémovém obcházení sankcí na něj uvržených, bude to mít značné důsledky," zdůraznil Blinken. Podle experta na Čínskou lidovou republiku Colina Alexandera však neexistuje žádný důkaz, že by Peking skutečně podporu Moskvy plánoval.

[chooze:article;value:494493]

"Můžeme vidět velký kontrast v příběhu o Číně, která pomáhá Rusku, a na druhé straně západní pomoci Ukrajině. Máme být následně všichni pobouřeni, že Čína udělá totéž co Západ. Ve skutečnosti neexistuje žádný skutečný důkaz, že by Peking pomoc plánoval. Možná tyto zprávy spíš pochází od CIA, ale může se skutečně stát spousta věcí," vysvětlil podle britského listu Express Colin Alexander. Podle jeho slov má Rusko dostatek munice na pokračování v invazi.

Austrálie má od USA koupit jaderné ponorky. Poškozuje to mír, tvrdí Čína:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.