Ruský filmař šokoval. Musíme počítat s tím, že prohrajeme, prohlásil

Diváci ruské televize nejsou zvyklí na názory zpochybňující neporazitelnost Ruska a jeho jasné vítězství na Ukrajině. O to zvláštněji působí prohlášení ruského filmaře Karena Šachnazarova. Ten v diskuzním pořadu ruské televize Rossija 1 přišel s neobvyklým názorem.

Podle Šachnazarova se musí Rusko připravit na to, že prohraje. "Musíme si přiznat, že můžeme prohrát. Pokud to někdo neudělá, nedívá se na všechny možné výsledky. Pokud si myslíte, že všechno nějak dopadne v náš prospěch samo od sebe, tak se mýlíte," prohlásil.

[chooze:article;value:492841]

Typickým výrokům ruské propagandy se vyhnul i ve svém dalším názoru. Podle Šachnazarova jsou ruská prohlášení o pádu prohnilého Západu jen zbožným přáním. "Podcenili jsme jednotu Západu. Pořád jsme slyšeli, že je na pokraji zhroucení, ale to se nestane," dodal.

Nejedná se však o poraženecké povzdechnutí. Naopak, Šachnazarov svou řeč využil k tomu, aby své názorové oponenty vyburcoval. Podle něj už není možné přehlížet fakta a ignorovat problémy Ruska. Místo toho navrhl způsoby, jak se opevnit a zlepšit.

Rusko se podle Šachnazarova musí zaměřit především na svou disciplínu. "Co vítězí? Disciplína a železná organizace. Dobře organizovaná síla a úžasná disciplína. To rozhoduje všechno," prohlásil. Právě tyto prvky podle něj v současné ruské společnosti chybí.

Vyburcovat Rusko se pokusil filmový producent i svými názory na Ukrajinu a jejího prezidenta Volodymyra Zelenského. V Rusku stále převládá názor, že Zelenskyj je pouhým loutkovým prezidentem zahraničních mocností.

S tím však Šachnazarov nesouhlasí. "Zelenského musíme brát vážně. Je nebezpečný, je chytrý, je energický. Není jen loutkou, on v tomto příběhu hraje zásadní roli. Když to popíráme, lžeme sami sobě," varoval.

Rusko má 5 kandidátů na prezidenta pro volby v roce 2024. Putin mezi nimi není:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.