Ruský propagandista: Moskva byla dosud zdrženlivá. Válka s NATO bude jiná

Ve vysílání ruské televize Rossija-1 k připomenutí výročí konce bitvy u Stalingradu moderátor Dmitrij Kiseljov šokoval svou verzí průběhu druhé světové války, v níž sjednocený Západ bojoval po boku Hitlerových vojsk proti Rusku. Záznam s překladem do angličtiny poskytl projekt Russian Media Monitor.

Při vyzdvihování úspěchů Sovětů během druhé světové války Kiseljov nejenže zcela opomenul pakt o neútočení mezi Německem a SSSR, ale navíc nepravdivě pronesl, že se celá Evropa postavila na stranu Třetí říše. A bitva u Stalingradu přesto skončila vítězstvím Sovětského svazu. V souvislosti s tím zmínil současnou válku na Ukrajině.

"Putin důrazně vzkazuje stoupencům nacismu (Ukrajincům) a těm, kteří jim zbaběle dodávají zbraně (NATO), že moderní válka s Ruskem pro ně bude úplně jiná," vyhrožuje Kiseljov. Přitom to byl právě Západ, kdo Sovětský svaz během 2. světové války mohutně zásoboval zbraněmi.

[chooze:article;value:488436]

​"Nebudeme se omezovat jen na obrněná vozidla. Až dosud se Rusko chovalo zdrženlivě. Zatím k jejich hranicím posíláme jen tanky, ale máme prostředky, jak odpovědět, a ty nebudou zahrnovat jen obrněná vozidla," dodal.

Kiseljov ve svém nedělním pořadu na kanálu Rossija-1 pravidelně vyhrožuje Západu a šíří kremelskou propagandu. Loni v únoru, krátce po zahájení invaze ruských vojsk na Ukrajinu, prohlásil, že Rusko je díky svému jadernému arzenálu schopné zničit USA a všechny další země NATO, informoval tehdy deník The Moscow Times. Následky jaderné války okomentoval slovy: "K čemu je nám svět, když jeho součástí není Rusko?"

Hrozba nukleární zkázy nad světem visí už několik měsíců. Na konci roku Vladimir Putin řekl, že nebezpečí jaderné války roste:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.