Plánování kuchyně: vychytávky do moderní kuchyně – 2. díl

Nové trendy v kuchyních udělají vaši důležitou část domácnosti praktičtější a designově lepší. Představy by měly být jasné už před samotnou realizací. V případě nejasností vám ochotně pomůže zkušený architekt, schopný poradit s nejmenšími detaily. Současní zákazníci upřednostňují jídelnu, kuchyni a obývací pokoj v jednom prostoru. S tímto požadavkem souvisí i výběr nábytku, který by měl ladit stejným designem. Postačí i jednotící prvky  – například stejné obklady, stejná skla, nerezové nebo chromové prvky apod.

příborník v zásuvce

příborník v zásuvce

Zvýšený příborník

Kuchyňskou linku nebo jiný prostor na přípravu jídel dokonale oddělí barový pult. Dalším řešením, aby nebyl vidět nepořádek po právě dokončeném vaření, je zvýšený příborník. Umístit ho lze mezi prostor k vaření a jídelní stůl. K oddělení pomůže i podstavná chladnička na nápoje. Strany obyčejně vyplňují sousedící skříňky, kde najdete potřebné zásuvky na příbory, talíře, prostírání a další nezbytnosti k příjemnému stolování. Do zvýšené části příborníku si můžete umístit sklenice. Příborník doplňuje vnitřní efektní osvětlení a zrcadlo. Opačnou stranu vyplňuje žulové obložení v místě kolem varné indukční desky.

Mytí nádobí v kuchyni

výsuvný odpadkový koš

výsuvný odpadkový koš

elektrické výklopy

elektrické výklopy

Pod žulovou deskou mohou být umístěny dva dostatečně velké nerezové dřezy, kam pohodlně uložíte i velké pekáče. Dřezy vyřeší vzhled kuchyně poté, co dovaříte a nádobí budete ukládat do myčky až později. Zároveň sem dáte i jiné nádobí, které nelze umývat v myčce na nádobí. Místo pro myčku je zde pochopitelně také řešeno. Prostor pod oba dřezy výborně využijete pro odpadkové koše na tříděný odpad s vnitřním osvětlením a výsuvnými elektromotory. Jde o moderní vychytávky do kuchyně k usnadnění manipulace – představte si plné ruce odpadků, postačí se dotknout kolenem dvířek a velký šuplík se sám rozsvítí a otevře. Podélné linie podtrhují zafrézované úchytky. Na elektromotory narazíte nejen ve všech zásuvkách, ale i ve výklopech horních skříněk. Čistý design tedy nemusí narušovat žádné úchytky a madla. Navíc není pochyb o praktičnosti, stačí se dotknout a máte otevřený výklop a osvětlený vnitřní prostor.

Móda v kuchyni: zásuvky, šuplíky, kontejnery…

Zásuvky doplněné elektromotory se velmi snadno používají a snadno tak budete ovládat i plně zatížené zásuvky.  Vyplnit se dají různými rozdělovníky a pořadači, aby se během pohybu nic nerozházelo a vše zůstalo na stejném místě. Plnovýsuvné zásuvky zajišťují skvělý přehled uvnitř seřazených hrnců, pokliček a jiného kuchyňského nádobí. Není třeba se v nich prohrabovat a hledat, kde je momentálně potřebná věc.

kořenky v zásuvce

kořenky v zásuvce

Co se týče elektrických zásuvek, většinou dovedou zkazit celkový design. Dnes však není problém je mít po ruce dostatečně zamaskované – na ploše ostrůvku kuchyně, v bocích dvířek apod.

vestavná elektrická zásuvka

vestavná elektrická zásuvka

vestavná elektrická zásuvka

vestavná elektrická zásuvka

Příspěvek Plánování kuchyně: vychytávky do moderní kuchyně – 2. díl pochází z Alnus

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.alnus.cz) zde.