Rusové chtějí v Evropě vytvořit nový stát. Pro Česko by to znamenalo zánik

"Ruští propagandisté diskutují o znovuvytvoření 'rakousko-uherského území' chráněného ruským kontingentem," upozornil na sociální síti X poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. 

"My jako vojensko-vědecká společnost budeme sledovat budoucnost Evropy po našem vítězství. Pak řekneme: 'Podívejte se, tady je hezká země, a to Rakousko, které je zdánlivě neutrální, je tady Slovensko, které tvrdí, že se cítí nepohodlně u válčící Ukrajiny, je tu Maďarsko, to s tím taky nechce mít nic společného. Pak tam je celá oblast bývalé Jugoslávie, Srbsko a tak dále," prohlásil propagandista v Solovjovově pořadu.

[chooze:article;value:531602]

Vyzval tedy k vytvoření nového a podle něj neutrálního státu ve střední Evropě. "Utvořme rakousko-uherské území," vyzval.

Tím velmi potěšil moderátora a dalšího významného ruského propagandistu Solovjova. "Čekal jsem, až to někdo řekne," vykřikl.

To by znamenalo konec samostatného českého státu. "Od Polska k Středomoří až na Balkán," shodli se propagandisté na rozsahu. V zemi by ale podle jejich plánu nevládli Habsburkové, jako tomu bylo kdysi. 

[chooze:article;value:531372]

Území chtějí obsadit vojensky. Podle nich by to ale nebyla agrese, nýbrž ochrana nového státu. "Dokonce tam dáme vlastní kontingent, aby na ně nikdo nezaútočil," uvedl Solovjov.

Není to poprvé, co Solovjov žádá překreslení evropských hranic, upozornil magazín Newsweek. "Nemyslím si, že evropské hranice v současném uspořádání budou ještě dlouho existovat. Nevidím žádný důvod, proč by měly," řekl propagandista nedávno.

Rusko považuje homosexuály za extrémisty. Zakázalo hnutí LGBT+ (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.