Rusové hlásí další dronový útok. Způsobil obří požár v ropné rafinerii

Požár v ropné rafinerii Afipskij vypukl ve středu brzo ráno. "Předběžným důvodem je nálet bezpilotních letounů," oznámil na telegramu Kondratěv. Na místo okamžitě vyrazili hasiči a situace je pod kontrolou, tvrdí gubernátor.

"Požár na ploše o rozměru 100 metrů čtverečních se již podařilo lokalizovat. Žádné oběti nejsou," uvedl. Ještě ráno se požár podařilo uhasit.

Rafinerie se nachází kousek od přístavu Novorossijsk na jihu Ruska, upozornil deník The Kyiv Independent. Jen kousek od něj je okupovaný Krym.

[chooze:article;value:506868]

Rusové zároveň hlásí další útoky na Bělgorodskou oblast, která se nachází kousek od hranic s Ukrajinou. Město čelilo v noci na středu ostřelování. Státní agentura TASS z něj vinní Ukrajinu. Ve městě Šebekino hlásí jednu oběť. "Byly poškozeny obytné domy, hoří vozidla," uvedla oblast v tiskové zprávě.

Ukrajina odmítá, že by na ruská města útočila. Kreml ale Kyjev obviňuje z terorismu. Po úterním dopadu dronů na budovy v Moskvě řekl tamní ministr obrany Sergej Šojgu: "Kyjevský režim zahájil teroristický útok bezpilotními letouny na objekty v Moskvě."

Kyjev to ale prostřednictvím poradce ukrajinského prezidenta Mychajla Podoljaka vyvrátil. "Samozřejmě nás to těší a předpovídáme nárůst počtu útoků. Ale samozřejmě s tímhle nemáme přímo nic společného," reagoval podle agentury Reuters.

Na Moskvu zaútočily drony. Poškodily dvě budovy (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.