Rusové mluví o útoku na Západ. Chtějí zopakovat tah z druhé světové války

Výhružkami nešetřil ruský televizní moderátor a propagandista Vladimir Solovjov ve středeční debatě na televizi Rossija-1. "Byli jsme pozváni na oslavy vylodění v Normandii. Myslím, že bychom měli jet," řekl.

Ve svém výstupu ale pokračoval. "Měli bychom udělat kompletní rekonstrukci a vylodit se tam. A zároveň, protože je na tom špatně, anektovat Paříž a vyčistit ji," uvedl.

Neodpustil si ani poznámku směrem k národnostnímu složení západoevropského státu. "Máme výborné specialisty na islám, takže nebudeme mít žádný problém se s místními domluvit," dodal.

[chooze:article;value:551707]

​Na síti X na jeho výroky reagoval poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Gerashchenko. "Pozor, Francie. Ruský propagandista Solovjev se chce vylodit v Normandii a anektovat Paříž," napsal.

Vystoupení v pořadu bylo reakcí na pozvání Ruska na oslavy 80letého výročí vylodění v Normandii. Z něj totiž organizátoři vyloučili ruského prezidenta Vladimira Putina, napsala France 24.

Analytik: Rusko používá rakety, které letos vyrobilo. Kdyby jim Ukrajinci zničili továrny, útoky by skončily (18/4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.