Rusové ostřelují Cherson. Zemřelo deset lidí, přes 50 je zraněných

"V tuto chvíli víme o 58 zraněných, z nich je 18 ve vážném stavu," informoval na sociální síti Telegram zástupce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Kyrylo Tymošenko. Útok podle něj mířil na centrum Chersonu, informovala agentura Ukrinform.

"Podle vyšetřování zahájili ráno 24. prosince okupanti další ostřelování centra Chersonu, zaměřovali se na místa s největší koncentrací obyvatel. V důsledku toho bylo zabito nejméně osm civilistů," informovala chersonská prokuratura. 

Šéf oblastní správy Jaroslav Januševyč později informoval o tom, že zemřelo nejméně deset lidí, uvedl web Ukrajinska Pravda.

[chooze:article;value:480916]

Útok už na sociálních sítích odsoudil Zelenskyj. "Teroristická země nadále přináší ruský mír v podobě ostřelování civilistů," napsal. "Štědrý večer v centru města. Toto nejsou vojenské objekty, tohle není válka podle pravidel. To je teror, to je vražda pro zastrašování a potěšení," dodal.

Podle chersonské prokuratury zasáhly rakety administrativní budovy i bytové domy či auta. Ostřelování podle nich pokračovala i odpoledne.

Ukrajina se nikdy nevzdá, řekl před americkým Kongresem Zelenskyj:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.