S umělou inteligencí sbalíte holku svých snů. Má to ale háček, říká odborník

Umělou inteligenci můžete využít v běžném životě i v práci. "Pomáhá s automatizací práce, u které musíte trochu přemýšlet. Klasicky jsou to nějaké analýzy, na základě kterých se můžete rozhodovat. Také pomáhá s kreativitou. Například u nás v agentuře vznikají reklamy pomocí nástrojů AI. Kdybychom to chtěli dělat postaru, reklama zabere týdny práce," začal Alexander Bruna.

V budoucnu podle něj bude moci umělá inteligence generovat celé filmy na základě textového zadání. "Ty nástroje ale musí pořád ovládat člověk. Pomáhá nám to dělat lepší, kvalitnější a rychlejší práci. Ty nástroje vám umožní dělat věci, na něž byste potřebovali mít nějaké dovednosti, které byste se roky učili," zmínil digitální marketér.

[chooze:article;value:523280]

​Používat AI můžete i v běžném životě. "Má v sobě obrovské množství dat z celého internetu a různých databází, informace, které vám může sdělit. Je také skvělý učitel, mého kamaráda například učí hrát na kytaru, normálně mu napíše, jak má hrát ty tóny. Otevírá to neuvěřitelné možnosti," řekl Bruna s tím, že podle něj by se do toho všichni měli zapojit. 

Umělá inteligence se ale také může dostat do špatných rukou, což děsí většinu jejích odpůrců. "Za mě to je například Čína. Ve chvíli, kdy tyto technologie Čína bude exportovat, tak máme problém. Jinak si myslím, že si dokážeme poradit, že pořád tady je ta demokracie silná a firmy si s tím poradí. Nejtěžší bude, aby se s tím lidé naučili pracovat a našli si místo v té práci. Lidé, kteří budou odmítat tu technologii, budou mít podle mě problém," míní.

[chooze:article;value:522567]

​Jednou z prvních věcí, která se bude automatizovat, jsou podle Bruny callcentra. "Jsou tu nástroje, které už umí mluvit tak dobře, že jsou téměř k nerozeznání od lidí. Bude vám pak volat nějaký robot s velmi příjemným hlasem a ten dokáže velmi dobře vyhodnotit, jak se cítíte, jakou máte náladu a jestli máte chuť to koupit," popsal.

Nebude pak žádný problém pomoci komukoliv s flirtováním či sbalením vysněné polovičky. "Existuje nástroj, který se jmenuje emoční analýza. Doporučil bych zeptat se chatu na nějaké tipy na flirtování a určitě časem přijdou další aplikace, které vám budou hodnotit hlas. Nebylo by problém zařídit ani rozchod," uzavřel odborník. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.