Sázející z Česka získal pohádkovou výhru. Trefil jackpot za stovky milionů

Na miliony korun si přijde výherce mezinárodní loterie Eurojackpot z České republiky. Že se vítězným stal právě tiket koupený v Česku, zveřejnila na svých stránkách společnost Sazka. Jackpot ve výši 234 900 000 Kč je nyní v pořadí pátou nejvyšší výhrou vyplacenou v České republice.

Kazit radost vítězi asi trochu může 15% srážková daň, kterou musí zaplatit šťastlivci, kteří vyhrají více než milion korun. I tak by měla čistá výhra dosáhnout na skoro 200 milionů.

Další kaňkou na pohádkové výhře může být také to, že ještě před týdnem by si výherce z Česka mohl po trefení těch správných čísel podle webu Seznam Zprávy přijít na více než miliardu. Tu ale získal sázející z Německa.

[chooze:article;value:497085]

Kdo je záhadným výhercem nebo výherkyní, se možná nikdy nedozvíme, tedy pokud se nepřihlásí. Sázková kancelář totiž identitu zveřejnit nesmí. Může maximálně přiblížit, kdy byl výherní tiket prodán.

Eurojackpot je nejrozšířenější loterií v Evropě, která vznikla ve Finsku. A nyní se hraje v 18 zemích. "Česká republika je s 80 milionáři s výhrami v hodnotě celkem 4,6 miliardy na desátém místě z 18 států. Rekordní výhra u nás padla v květnu 2015. Sázející z Pardubického kraje tehdy vyhrál 2,466 miliardy korun," dodává mluvčí Sazky Pavla Hobíková.

Zatím nejvyšší jackpot padl loni v létě v Dánsku. Téměř tři miliardy korun vyhrál v Eurojackpotu sázkař z Dánska. Muž, který si svůj tiket koupil v supermarketu Meny v městečku Blavand na západě země, si odnesl téměř tři miliardy korun. 

Lupiči s pistolí přepadli sázkovou kancelář, z místa ujeli na motorce (10/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.