Senioři vs. studenti. Další obchodní síť se rozhodla dát slevu zranitelné skupině

Týden slev pro seniory v prodejnách Lidl (podrobnosti zjistíte v tomto článku) vyvolal emotivní reakce. Řetězec Tesco se rozhodl podporu jedné ze sociálně zranitelných skupin obyvatel posunout ještě trochu dál a oznámil, že v jeho obchodech budou mít všichni studenti s ISIC kartou dlouhodobě slevu 10 % na celý nákup. Další podmínkou je registrace v Clubcard. 

"Tesco podporuje všechny skupiny svých zákazníků," sdělila redakci TN.cz mluvčí společnosti Iva Pavlousková. Potvrdila ale, že nejnovější akce cílí na mladou generaci.

[chooze:article;value:520703]

​"Nyní jsme zahájili dlouhodobou spolupráci s vydavatelem studentských průkazů ISIC společností GTS Alive. Pro studenty s průkazkou ISIC máme exkluzivní nabídku 10% slevy. Studenti s průkazkou ISIC registrovaní v našem věrnostním programu Clubcard mají nárok na 10% slevu na celý nákup, kterou naleznou v aplikaci Clubcard v podobě slevového kupónu," prozradila Pavlousková. 

"Jde o první studentskou slevu svého druhu mezi řetězci s potravinami v Česku," dodala. "Rozhodli jsme se významně pomáhat studentům v České republice. Věříme, že tato forma digitální interakce a exkluzivní sleva bude pro studenty velmi atraktivní," uvedla v tiskové zprávě k akci marketingová ředitelka Tesco ČR Zuzana Grinčová. 

"Dlouho jsme uvažovali o tom, že v rámci slev na studentský průkaz ISIC nabídneme i nákupy v některém z obchodních řetězců," řekl za GTS Alive, který je vydavatelem ISIC průkazů, ředitel firmy Radek Schich. 

[chooze:article;value:517945]

Jiné supermarkety jsou proti

Například supermarkety Globus nebo Penny redakci TN.cz sdělily, že nechtějí zvýhodňovat jednu skupinu obyvatel. "Naší filozofií je nabízet všem našim zákazníkům bez výjimek ve všech našich prodejnách nejvýhodnější ceny na trhu, proto v Penny Česká republika nejdeme a ani nechceme jít cestou zvýhodňování jedné skupiny obyvatel oproti jiné," zdůraznil mluvčí společnosti Tomáš Kubík.

Mluvčí Globusu Aneta Turnovská objasnila, že firma podporuje znevýhodněné skupiny v rámci programu Globus Lepší svět a skrze potravinové sbírky. "Co se týká zvýhodněných nákupů, jsme tu pro všechny bez rozdílu věku s věrnostním programem a akčními cenami. Myslíme si, že výhodně nakoupit si zaslouží všichni, tedy senioři stejně jako rodiny s dětmi či studenti a další," uvedla Turnovská. 

[chooze:poll;value:64ae7b9556bb4e69fedb0d96b4bd845e3c04c835;layout:tn_nova]

​Zvýhodnění jedné skupiny obyvatel je pro mnohé lidi trnem v oku. Proto se na sociálních sítích na slevu pro seniory v Lidlu snesla v uplynulých dnech kritika. Velmi často se přitom opakoval stejný názor – proč slevu nedostanou matky samoživitelky, které mají velmi často také hluboko do kapsy. Zatímco senior ale může prokázat svůj věk průkazem totožnosti a mladý člověk své studium ISIC průkazem, je otázkou, jak by rodiče dokazovali, že jsou samoživitelé. 

Češi šetří na potravinách. Měsíčně za ně utratí v průměru 3,5 tisíce korun (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.