Série znásilnění objasněna, hlásí policie. Pachatele prozradila zakrvácená ruka

Za sérií znásilnění a přepadení v Ostravě z loňského roku má stát podle policie 28letý muž z Novojičínska. Naposledy měl 19. prosince mladík ve večerních hodinách přepadnout tři ženy. Místa útoků přitom ležela nedaleko od sebe, šlo o lokality Ostrava-Dubina a Hrabůvka.

"Modus operandi byl velice podobný. Muž k ženám přistoupil zezadu, uchopil je, rukou přikryl obličej a poté je povalil na záda. V prvním případě se neznámý pachatel násilně zmocnil kabelky, v dalším případě poškozenou osahával na intimních partiích a ve třetím případě ženu povalil na záda, zalehl ji a snažil se jí znemožnit pohyb. Všechny ženy se naštěstí tomuto jednání ubránily," popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Uniformovaní policisté a také psovod se svým čtyřnohým parťákem byli na místě činu vždy do několika minut. Ačkoliv pachatel zmizel, ženy dokázaly poskytnout jeho poměrně přesný popis. Díky druhé z obětí navíc získali policisté ještě další velmi cenné vodítko. Žena útočníka kousla do ruky, až mu z ní tekla krev. Věděli tak, že musejí hledat muže s poraněním.

[chooze:article;value:481261]

​Když policisté pročesávali okolí, dostali zprávu o napadení třetí ženy. A právě v tu chvíli spadla klec. Během přesunu za poslední obětí si kynolog všiml na ulici muže, který odpovídal popisu pachatele. Ihned přivolal kolegy, muže zastavil a vyzval ho k prokázání totožnosti.

"Při jeho kontrole vyšlo najevo, že muž má zakrvácenou ruku. I přes vymyšlenou legendu o pádu na zem došlo k jeho zadržení a putoval do rukou kriminalistů," dodala Michalíková.

Kriminalisté z Ostravy-Hrabůvky při výslechu zjistili, že mladík má na svědomí obdobných přepadení více. U výslechu se ke všem činům doznal. Řekl, že do Ostravy jezdil už v březnu. Větší město mu zajišťovalo více prostoru pro anonymitu, a tak si vyhledával ženy, pronásledoval je a v nečekaný moment k nim přistoupil zezadu a dal jim ruku na ústa. Poté je měl buď osahávat, nebo se zmocnit osobních věcí.

"Komisař muže obvinil ze spáchání devíti trestných činů loupeže, znásilnění, krádeže a omezování osobní svobody. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 10 let. Muž je stíhán vazebně," upozornila Michalíková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.