Seznamovací aplikace pobouřila mnoho uživatelů. Představila kontroverzní funkci

Aplikaci na seznamování Tinder využívají na světě miliony uživatelů. Její princip je jednoduchý. Pokud projevíte sympatie a protistrana vám je vrátí, můžete si napsat. Jestli však jedna ze stran zájem nemá, protistrana ji kontaktovat nemůže. To má teď změnit nová funkce, která je součástí superprémiového členství. 

Jeho parametry společnost Tinder popsala na svých webových stránkách. Zahrnuje například možnost skrytí reklam nebo vidět nejpopulárnější profily na seznamce. Největší pozornost ale upoutala funkce, která umožňuje obejít nesympatie z druhé strany. "Až dvakrát týdně můžete někomu poslat zprávu, aniž byste měli shodu," láká Tinder na VIP členství. 

Exkluzivitu takového účtu společnost umocnila tím, že jej nabízí zatím pouze méně než jednomu procentu svých uživatelů na základě pěti kritérií. Měsíční předplatné navíc činí v přepočtu téměř 11 a půl tisíce korun. 

[chooze:article;value:517660]

​Produktový ředitel Tinderu Mark Van Ryswyk řekl agentuře Bloomberg, že existuje "podmnožina vysoce aktivních uživatelů, kteří upřednostňují efektivnější a účinnější způsoby navazování kontaktů". Aby někdo získal VIP členství, musí mít alespoň čtyři fotografie, které jsou ověřené, životopis o délce alespoň 15 znaků nebo vyplněných alespoň pět zájmů. 

Nová funkce se ale mnoha uživatelům nezamlouvá, a lidskoprávní aktivisté proti ní dokonce spustili kampaň. "Obáváme se, že tato funkce může přispět k nárůstu obtěžování žen na seznamovacích aplikacích, které je už nyní velkým problémem, a mohla by být potenciálně zneužita pachateli domácího násilí k pronásledování svých expartnerek," řekla deníku The Independent Janaya Walkerová z organizace Konec násilí na ženách. 

Od letošního srpna platí v Evropské unii přísnější pravidla pro mobilní aplikace (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.