Skandál v nemocnici: Žena se dva roky léčila s rakovinou. Žádnou ale neměla

V roce 2019 slyšela tehdy devětadvacetiletá Megan Royleová zdrcující diagnózu. Z malého znaménka na ruce se podle lékařů vyklubala rakovina kůže. Život se jí tehdy obrátil vzhůru nohama, musela podstoupit náročnou léčbu, která mohla mít dopad na její plodnost, a tak si nechala zmrazit vajíčka.

Dva roky se v domnění, že bojuje s vážnou nemocí, řídila radami lékařů. "Když mi poprvé řekli, že mám rakovinu a že potřebuji operaci a léčbu k jejímu odstranění, která by ale mohla mít dopad na mou plodnost, řekla jsem: 'Ano, udělejme, co je potřeba,'" zavzpomínala pro deník Mirror.

V roce 2021 ale přišla další zpráva, která ji šokovala. Lékaři jí podle BBC oznámili, že se spletli. Diagnóza byla stanovená špatně a Megan rakovinou kůže nikdy netrpěla. "Byla jsem v šoku," řekla. "Člověk by si myslel, že okamžitou emocí bude úleva, a v jistém smyslu také byla, ale řekla bych, že větší emocí byly frustrace a hněv," dodala.

[chooze:article;value:524423]

​Na chybu by se navíc nepřišlo, nebýt toho, že se Megan přestěhovala a na kontrolu docházela k novému lékaři. Tomu se lékařské zprávy nezdály, a jak se později ukázalo, jeho instinkt byl správný. "Nevěříte tomu, že se něco takového může stát," připustila Megan.

Případ předala právníkům a nemocnice chybu uznala. Royleová tak dostala kompenzaci, která jí ale ztracené dva roky života nevrátí a ani následky léčby a operace nevynahradí. Už v té době totiž věděla, že by si jednoho dne děti přála, a přijmout to, že je možná nikdy nebude moct mít, bylo těžké.

"Tomu všemu se dalo zcela vyhnout," uzavřela. Nemocnice chybu uznala a kromě finanční kompenzace se ženě omluvila. "I když žádné urovnání nevynahradí dopad, který to mělo, jsme rádi, že bylo dosaženo dohody," okomentovala.

Lékaři chtějí vymýtit rakovinu děložního čípku. Důležité je očkování (09/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.