Skladník testoval zapalovače a podpálil sklad. Hrozí mu až 15 let ve vězení

Začalo to docela nevinně. Skladník si chtěl zkrátit volnou chvíli v práci a tak se rozhodl, že si pro vlastní potřebu otestuje několik zapalovačů. Pokus provedl na papírové krabici, ve které bylo uskladněno zboží a v prostorách, kde platil přísný zákaz používání otevřeného ohně nebo kouření.

38letý muž u soudu přiznal, že zkoušení zapalovačů a zapálení krabice byla klukovina, ale že vinu necítí, protože plamínek dostatečně uhasil. Podle státního zástupce se ale oheň rozhořel hodinu po odchodu skladníka a v objektu se aktivovala požární čidla.

[chooze:article;value:545907]

Na místě tehdy zasahovalo devět jednotek hasičů a kvůli zásahu byl omezený provoz na rušné výpadovce z Plzně na Prahu. Plameny poškodily třípatrový objekt i zboží uvnitř. Naštěstí se při požáru nikdo nezranil, protože poslední den v roce končila směna dřív než obvykle.

Ve středu má Krajský soud v Plzni na programu výslechy svědků. Muži hrozí trest odnětí svobody na osm až patnáct let. Poškozená firma a dvě pojišťovny navíc požadují náhradu škody v celkové výši přesahující 66 milionů korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.