Slavný jedlík z Vysočiny už další rekordy nepokoří. Při autonehodě přišel o život

[chooze:gallery;value:31173]

​Deset koblih za 128 vteřin, tři kilogramy bramborových šišek omaštěných máslem a sypaných mákem za 20 minut nebo 166 švestkových knedlíků za hodinu. To jsou jen některé z rekordů, kterých Kamil Hamerský dosáhl. K dalšímu triumfu už se však bohužel neprokouše. Jak upozornil portál Deník, slavný vírský závodník zahynul při autonehodě u obce Dolní Rožínky na Žďársku.

"Řidič osobního vozidla Škoda Fabia dostal s vozidlem smyk, vyjel mimo komunikaci a vozidlo narazilo do vzrostlého stromu," popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Michaela Lébrová. Dodala, že 50letý šofér těžkým zraněním na místě podlehl.

Neštěstí se stalo už před dvěma měsíc 8. února krátce po sedmé hodině ranní. Až nyní ale vyšlo najevo, že při nehodě zemřel právě známý jedlík. Smutnou zprávu TN.cz potvrdil Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den, která zastřešuje celou oblast rekordů a kuriozit. "Dozvěděl jsem se to v ten den od jeho syna. Je to smutná záležitost. Kamil byl veselý, upřímný a spolehlivý člověk, který nezkazil žádnou legraci," zavzpomínal.

[chooze:article;value:149863]

​S Kamilem Hamerským prý byli často v kontaktu. Navštěvovali spolu i různé festivaly rekordů. Známý rekordman podle Marka oplýval nápady. V rychlopojídání bodoval, i když na jedlíka v pravém slova smyslu nevypadal. "Byl štíhlý, v kondici. Uměl to nepřehnat a udělat si z toho legraci," vypíchnul jeho přednosti. "Potkávali jsme se při profesních záležitostech, ale bylo to velmi často. S Kamilem jsem byl rád," dodal.

Profesí Kamila Hamerského nebyla gastronomie, jak by se podle jeho úspěchů mohlo zdát. Jak upozornil Deník, byl manuálně velmi zručný a spoustu času trávil v dílně.

"V roce 1986 nastoupil na tříletý výuční obor strojní mechanik. Pak pokračoval ve čtyřletém dálkovém maturitním studiu při zaměstnání na Střední průmyslové škole strojnické v Brně, vybral si obor strojírenská technologie. Po škole začal pracovat jako seřizovač poloautomatických soustruhů a brusič kovoobráběcích nástrojů. Pak pracoval coby strojník a řidič ve vírské vodní elektrárně. Přitom si dodělal dvouletý výuční obor elektromechanik. Následně do svých posledních okamžiků pracoval v kovoobráběcí firmě v Bystřici nad Pernštejnem jako obsluha NC stroje," popsal profesní život maxijedlíka jeho syn Tomáš.

Ve čtvrtek 13. dubna by Kamilovi Hamerskému bylo 51 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.