Slovenská opozice opět demonstruje proti vládě. Fico dá amnestii mafiánům, zuří

Slovenskem už třetí týden otřásají demonstrace proti vládě premiéra Roberta Fica. Protesty, které svolávají opoziční strany Progresivní Slovensko, SaS a KDH, se konají především v Bratislavě, ale i ve větších slovenských městech jako Košice, Banská Bystrica, Nitra nebo Žilina.

Počet účastníků demonstrace v Bratislavě odhadují pořadatelé podle portálu Aktuality.sk na více než 10 tisíc lidí. Největší problém mají demonstranti se zásahy Ficovy vlády do právních institucí a slovenského trestního práva. Obávají se totiž rozsáhlé korupce.

[chooze:article;value:533696]

Připravovaných změn ve slovenském právu si všimla i Evropská unie. "Kvůli krokům Fica a Pellegriniho dnes hrozí Slovensku obrovské pokuty i možná ztráta evropských fondů. Hrozí, že ti nejhorší mafiáni a korupčníci budou mít do konce života amnestii," prohlásil předseda Progresivního Slovenska Michal Šimečka.

Opozice vládní koalici vyčítá především plánované zrušení Úřadu speciální prokuratury. Vládní reformy by také znamenaly snížení trestů za korupci, píše portál tvnoviny.sk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.