Slzy a pláč po Výměně. Petra zvažovala, že si vezme holky z druhé rodiny k sobě

Mladé mamince Petře nad některými výchovnými praktikami Jany a Pavla zůstal rozum stát. Když zjistila, že Pavel straší malé holčičky maskou čerta, který si prý pro ně jde z balkónu, nevěřila svým očím. Navíc na ně často křičel a mluvil sprostě. "Některé akce na ty děti jsou drsné, fakt se mi to nelíbí," svěřila se Petra.

Vzpomínky na Výměnu jsou pro ni stále velmi silné. "Ty emoční výkyvy a celkově přístup k dětem, musím říct, že mě poznamenalo. Nechci říkat, že to, co jsem tam zažila, je pro mě odstrašující případ, ale rozhodně je to zdvihnutý prst," popsala maminka na mateřské. Teď si podle svých slov ještě více hlídá, jak se svou dcerou Aničkou mluví.

[chooze:article;value:509981]

Eliška a Janička si usměvavou Petru zamilovaly a při loučení chtěly, aby s nimi bydlela. "Úplně mi naběhla husí kůže. S holkami v kontaktu nejsem, nekontaktovala jsem je z mojí strany nijak. Přišla mi od nich žádost na sociálních sítích, ale tu jsem nepřijala. Já totiž úplně nevím, jak bych reagovala, já bych si je asi vzala domů," přiznala s pláčem Petra.

"Párkrát mě napadlo, že bych je někdy vzala ven a kontaktovala jejich rodinné přátele, kteří při natáčení byli. Já ale nevím, jestli jsem na to připravená a jestli bych to zvládla. Nechci se jich ptát, jak to doma vypadá, do toho mi přece nic není. Já chci vědět, jestli jsou šťastné," vysvětlila. Janu a Pavla by však Petra nikdy nekontaktovala.

[chooze:article;value:509317]

O druhé rodině si za 10 dní Výměny udělala svůj názor. "Pavel holky vždy obstaral, když bylo potřeba, a udělal, co jsem mu řekla, takže na něj nemůžu říct nějaký negativní názor. Spíš si myslím, že je to nešťastný člověk. S Janou bych si asi neměla co říct. Naše názory by se diametrálně rozcházely, jak ve výchově, tak v celkovém fungování života," dodala Petra. 

Pavel s Janou si ale některé její výtky zkusili vzít k srdci. "Ubrali jsme, Pavel ubral na negativních příkazech typu 'nemůžeš' a 'nesmíš', ale já jsem zase přitvrdila a už jim toho nepovoluju tolik, co dřív. K něčemu nám celá zkušenost určitě byla," svěřila se Jana. 

U nich v rodině navíc nastala velká změna. "Máme novinky. V sobotu jsme měli svatbu. Bylo to veselé, ale nakonec jsme to zvládli. Když odjel štáb, tak Pavel přišel s krabičkou. Já jsem ale chtěla, aby se nejdřív zeptal holek," řekla s úsměvem dvojnásobná maminka. Holky s Pavlovou žádostí souhlasily a čeká je společná dovolená u moře.

Jana a Pavel po Výměně vše přehodnotili. Odhodlali se k zásadnímu kroku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.