Smrt Janečkové (†25) nikdo nečekal. Před osmi měsíci porazila rakovinu

[chooze:gallery;value:29162]

​Zdálo se, že se život operní pěvkyně Patricie Janečkové obrátil v posledních měsících k lepšímu, opak byl ale zřejmě pravdou. Ještě v únoru zpěvačka potěšila své fanoušky, když informovala o tom, že se jí podařilo vyhrát boj s rakovinou.

"Velmi bych chtěla poděkovat svým lékařům, díky kterým jsem byla vyléčena. Děkuji všem sestrám onkologického oddělení za jejich skvělou péči. Děkuji doktorce Herokové, která mě v srpnu zbavila nádoru," napsala tehdy na sociálních sítích.

Sama zpěvačka ale možná tušila, že ještě nemá vyhráno. "Není čas ztrácet čas. Bude svatba," napsala v dubnu k fotce se zásnubním prstýnkem. Za svého partnera Vlastimila Burdu se provdala letos v červenci. "Dlouhý život, tisíc let štěstí a ať se váš svazek koupe v míru," popřál tehdy novomanželům jeden z fanoušků.

[chooze:article;value:524483]

Radostné zprávy ale už za pár měsíců vystřídaly bolestivé. Zpráva o jejím úmrtí obletěla Česko a Slovensko první říjnové pondělí. "Člověk s tak andělským hlasem asi chyběl v nebi," napsala jedna z jejích sledujících. Vzkaz do nebe poslala opěrní pěvkyni i zpěvačka Lucie Bíla. "Je mi to moc líto. Odpočívej v pokoji, zlatíčko," napsala pod poslední příspěvek, který Patricie zveřejnila na instagramu.

​Nejtěžší den v životě

Lékaři Patricii diagnostikovali rakovinu prsu na začátku roku 2022. Od té doby podstoupila chemoterapie, ozařování i mastektomii. O dni, kdy si kvůli onemocnění musela oholit vlasy, mluvila jako o nejtěžším momentu. Přesně po roce na osudnou zprávu od lékaře zavzpomínala.

"Ten den si pamatuji tak jasně, jako by to bylo včera. Byl krásný a slunečný den a já jsem si šla pro výsledky. Šla jsem do nemocnice s úsměvem na tváři, protože jsem ani na chvíli nemyslela na nic zlého. Ale po několika minutách v ordinaci se můj život obrátil vzhůru nohama. Je to nepopsatelný pocit," uvedla tehdy.

[chooze:article;value:454666]

​Návrat na jeviště

O půl roku později ji čekala operace. "Vím, že je to správné a budu mnohem blíže k uzdravení se, ale i přesto mám přirozeně respekt a obavy. Vše ale určitě dobře dopadne a já se budu moci brzy vrátit na jeviště," napsala tehdy.

Na jeviště se skutečně na pár měsíců vrátila. Zazářila například v roli Johanny v muzikálovém thrilleru Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street či v divadelních hrách Prodaná nevěsta a Květiny pro paní Harrisovou.

Patricia Janečková si získala srdce mnoha fanoušků už ve svých 12 letech, kdy vyhrála soutěž Talentmania, kterou v Česku vysílala televize Nova. Boj s rakovinou prohrála 1. října ve svých 25 letech.

Takhle Patricia Janečková zazářila v roce 2010 v Talentmanii:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.