Smrt Janečkové zdrtila slavné. Svět dokáže být krutý, pláče Burešová

V pouhých 25 letech odešla do nebe operní pěvkyně Patricia Janečková. Svým andělským hlasem přinášela lidem radost, v dětství dokonce vyhrála show Talentmania. Jenže kvůli zákeřné rakovině, která zpěvačku nakonec přemohla, její hlas utichl. 

Její blízcí a kamarádi se s celou situací jen těžce smiřují. "Nemůžu tomu uvěřit a je mi smutno. Velmi. S Patricií jsme začínaly společně v Národním divadle Moravskoslezském. Byť byla ještě velmi mladá, všichni jsme věděli, že takový hlas se tady rodí málo a že o něm jednou uslyšíme zprávy z celého světa," svěřila se na instagramu Eva Burešová.

[chooze:article;value:524457]

Sama hledala útěchu u své kolegyně. "Znaly jsme ji s Elis Mrázovou obě jako malou usměvavou slečnu s velkým hlasem, a když jsme si dnes o této zprávě volaly, bylo nám líto, jak svět dokáže být krutý a nefér. Vzpomeňte si na tento andělský hlas a na to, jak je život rychlý, abychom řešili hlouposti," vzkázala Burešová.

Je to nespravedlivé, trápí se Elis Mrázová

Smrt Patricie zasáhla stejně tak hluboce i Elis. "Bulím teď a nedokážu pochopit, kde je ta spravedlnost, že někdo tak talentovaný, jako byla Patricia, nás opustil v 25 letech. Byla to za mě jedna z nejtalentovanějších zpěvaček mladé generace," svěřila se Mrázová na instagramu.

[chooze:article;value:521875]

"Všichni to věděli už v ten moment, kdy napochodovala jako dítě do operního divadla, kde jsem ji měla tu čest poprvé poznat. Hrozná ztráta pro českou scénu, nedokážu si představit tu bolest pro její rodinu. Je mi to strašně líto," dodala zpěvačka.

Pro Kozuba je to nemožné přijmout

Obrovský smutek rezonoval i jindy veselým Štěpánem Kozubem. "S Paťou jsme se poznali na škole. Pracovitá, enormně talentovaná, zábavná a krásná žena. Takto budu vzpomínat. Několikrát jsme se potkali při práci a vždy to bylo velmi příjemné setkání," zavzpomínal na sociálních sítích komik.

Zprávu o její smrti stále nedokáže vstřebat. "Tvůj odchod, Paťo, je pro mne nemožné přijmout. Celé rodině a přátelům posílám sílu. Příliš, příliš brzy. Jsi nejlepší. Ať duše má klid," dodal herec.

[chooze:article;value:501198]

Byla jako nadpozemský dar, vzpomíná Schimmerová

Se zpěvačkou se rozloučila i její další kolegyně Markéta Schimmerová. "Holčičko krásná, Páťo. Když jsem se dozvěděla tuhle zprávu, nemohla a nechtěla jsem uvěřit. Celou noc si říkám – jak to?! Já skálopevně věřila. Vzpomínám si, jak jsem tě poprvé slyšela naživo na zkoušce a říkala si, to je tak nádherný, nadpozemský dar," reagovala.

Patricie byla podle ní stejně krásná jako její talent. "Posílám ti obrovské obejmutí nahoru. Tvůj andělský hlas, který vystihoval tvoji duši, tebe, bude navždy v našich srdcích," vzkázala zpěvačka.

I přes vidinu smrti byla Patricia statečná

Pro kolegy z divadla bylo zjištění, že Patricia umírá na rakovinu, velmi těžké. Stále doufali, že nemoc porazí. "Bojovala s ní statečně. Nějaký čas se dokonce zdálo, že svůj boj vyhrává. Ukázalo se však, že pravý opak je pravdou. I tuto krutou ránu osudu však Patricia nesla statečně. Chuť do života i práce jí určitou dobu nevzalo ani vědomí, že v tomto boji nemá šanci zvítězit," svěřila TN.cz režisérka Gabriela Petráková z Divadla Mír.

[chooze:article;value:471313]

Odchod zpěvačky v tak mladém věku je podle ní krutou hrou osudu. "Když jsme nuceni dát poslední sbohem někomu, kdo by měl mít svoji budoucnost ještě desítky let před sebou, zdá se nám to kruté a nepochopitelné. I to se ale bohužel někdy stává realitou," dodala umělkyně.

Patricia byla podle všech jiskřivým klenotem. "Zdálo se, že má před sebou skvělou kariéru. Svým talentem, profesní zdatností i přirozeným kouzlem osobnosti učarovala snad každému, kdo s ní pracovně nebo v soukromí přišel do styku," zavzpomínala Petráková.

Patricia Janečková zazářila v roce 2010 v Talentmanii. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.