Šokující chování školní kuchařky. Záběry z kamer znechutily ředitelku i soud

Na základní škole v chorvatském Záhřebu pracovala dlouhá léta, o to víc skandální chování kuchařky ředitelku překvapilo. Rozhodně prý ztratila veškerou důvěru svého zaměstnavatele. "Její jednání bylo v rozporu se zdravou logikou i se základními hygienickými minimy průměrného člověka," uvedlo vedení školy.

Po přezkoumání záběrů z kamer dostala kuchařka mimořádnou výpověď. Bývalá zaměstnankyně se proti rozhodnutí ředitelky bránila dokonce u soudu, i ten však žádost bývalé zaměstnankyně o návrat do práce zamítl, informuje portál Dnevnik.hr.

[chooze:article;value:496090]

​Co natočily kamery

Vše podle portálu Danica.hr začalo zhruba v půl desáté na chodbě školy. Kuchařce spadl na zem tác s jídlem a pitím pro žáky 2. stupně. Vše z podlahy sebrala a odnesla do kuchyně. Místo toho, aby však jídlo vyhodila do koše, položila ho žena zpět na stejný tác.

Ani spadlé nádobí neumyla, jen do něj jídlo naaranžovala. Hrníčky z podlahy pouze lehce opláchla a usušila. Během toho si sundala ochrannou masku, dotýkala se rukou obličeje a dál pokračovala v plnění úkolů, aniž by si umyla ruce.

Kuchyňskou utěrkou ještě setřela rozlitou hmotu z podlahy a zmačkaný kus položila na pracovní plochu. Do jídla na lince zabořila prst, vložila si ho do úst a opět, aniž by si ruce opláchla, dál pokračovala v přípravě jídla.

Tác se spadlým jídlem pak odnesla žákům čtvrté třídy. Tvářila se přitom, jako by se nic nestalo.

Soud se po zhlédnutí šokujících záběrů ženy nezastal. Dospěl k závěru, že kuchařka jednala v rozporu se všemi hygienickými a zdravotními normami včetně těch, které jsou běžné v obyčejných domácnostech při přípravě a podávání pokrmů. Nepochybně tak ohrozila zdraví školních dětí. Mimořádnou výpověď proto potvrdil.

Kuchařky neměly z čeho vařit. Někdo zpronevěřil potraviny školní jídelně (9/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.