Soud rozhodl: Majitelka dogy zaplatí milionové odškodné za smrt stařenky

Majitelce dogy hrozilo až šestileté vězení. Soud ji nakonec potrestal podmínkou a má zaplatit milionové odškodné. To se jí ale nelíbilo, a tak případ doputoval až před Ústavní soud, který za případem udělal definitivní tečku. 

"Ústavní soud nezjistil namítané porušení základních práv stěžovatelky, proto dospěl k závěru, že jde o návrh zjevně neopodstatněný, a ústavní stížnost odmítl," uvedl soud.

Podle zetě zemřelé ženy Pavla Režného se majitelka psa snažila trest změnit různými způsoby. "Zkoušeli to hodit na nemocnici, zkoušeli to hodit i na babičku s tím, že si to zavinila sama. Je to šílené. Já ani manželka na tom nejsme nejlépe. A ti lidé nejsou schopní ani přijít a omluvit se," řekl televizi Nova Pavel Režný.

[chooze:article;value:409251]

​Podle svědků mohl útok dogy na 91letou stařenku trvat zhruba deset minut. Pes ji povalil na zem, vláčel ji a kousal po celém těle. Pomohli až sousedé, kteří jeli kolem. "Byla celá od krve, pes ji trhal. Zareagoval až na mě. Začali jsme paní ošetřovat, vtom pes proskočil plotem znova," popisoval incident v dubnu 2020 soused napadené ženy Martin Donát.

Dcera napadené seniorku Dana Režná hned poté za maminkou přiběhla. "Už ležela na zemi, byla celá potrhaná. Přepážku u nosu měla ukousnutou, potrhaná byla po obličeji, po hlavě, po rukách, na nohách, všude. Ten pes ji tam vláčel po celé silnici," uvedla tehdy Režná. Sanitka byla na místě po pěti minutách.

Stařenka po dvou dnech zemřela. Znalci se později shodli na tom, že smrt ženy způsobil pouze útok psa, který podle svědků utíkal chovatelce pravidelně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.