Špatná zpráva pro Rusko. Nedá se na vás spolehnout, vzkázal blízký spojenec

"Arménie se nepřipojí k rezoluci Rady kolektivní bezpečnosti OSKB ze dne 23. listopadu 2023 o rozpočtu OSKB na rok 2024 a nebude se podílet na financování činnosti organizace, kterou tato rezoluce předpokládá. Nebude však mít námitky proti přijetí této rezoluce v omezené podobě," řekl arménský premiér v rozhovoru pro Factor.am.

Země se podle něj nemůže na organizaci spoléhat, proto už nedokáže odpovědět na otázky obyvatel, proč zůstávat členem. Jerevan i proto vynechal několik setkání, včetně minského summitu v roce 2023. Oznámil také, že pozastavil členství v organizaci.

Podle generálního tajemníka organizace Imangalia Tasmagambetova je arménské vzdalování se OSKB záležitostí "nezávislé a suverénní země". Pro agenturu TASS ale také řekl, že se snad před příštím summitem situace zlepší.

[chooze:article;value:485319]

Vztahy zemí poškodilo sbližování Moskvy s Ázerbájdžánem. Arméni kritizují Rusko hlavně kvůli tomu, že nedokázalo zabránit ázerbájdžánskému útoku a obsazení Náhorního Karabachu.

OSKB je regionální mezinárodní organizace, ve které hraje Rusko hlavní roli. Členem jsou také Bělorusové nebo Kazachstán.

Putin je po inauguraci. Rusové válce fandí, o objektivní informace nemají zájem, říká Just (7/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.