Spolu s naftou vyletěly i ceny benzínu. Okrádají nás, zuří čeští řidiči

Zdražení nafty po návratu běžné výše spotřební daně se dlouhodobě očekávalo. Prudký nárůst cen benzínu ale řidiče zaskočil. Za poslední týden průměrně vyletěly o korunu a 13 haléřů na 38,65 koruny za litr. To je nejvíc za posledních osm měsíců.

Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot pravidelně sleduje.

"Ještě v neděli jsem tankoval za 36,90, ve středu už chtěli 37,90 koruny. Čerpadláři využili situace a spolu s naftou zdražili i benzín, u kterého ale k žádné změně sazby nedošlo. Je to nechutné, nikdo o tom nemluví, přitom na tom tratí celé rodiny," zoufá si pan Vladimír.

[chooze:article;value:515774]

U benzínu se přitom nic neupravovalo, daňová sleva se na něj nevztahovala. "Je to jasná zlodějina. Pumpaři využívají toho, že jde nahoru nafta, tak by neměl být pozadu ani benzín. Sprostě nás okrádají," myslí si řidič Roman.

Za litr nafty se průměrně platí 34,92 koruny, za týden tak podražila o dvě koruny a 18 haléřů.

Nejdráž tankují řidiči v Praze, za benzín dají 39,78 koruny a za naftu 36,43 koruny. Nejlevnější benzín pak mají v Ústeckém kraji, za litr si čerpací stanice průměrně říkají o 38,15 koruny. Nafta pak vyjde nejlaciněji v Královéhradeckém kraji, litr se tam prodává za 34,33 koruny.

Nafta od úterý zdražila. Stále ale patří k nejlevnějším v Evropě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.