Spor o sjezdovku v Havlíčkově Brodu trval pět let. Konečně se ho podařilo vyřešit

Lyžaři z Havlíčkova Brodu a okolí se mohou začít těšit na další zimní sezonu. Sjezdovka ve Vysoké bude po letech sporů znovu fungovat. Jednání byla složitá, ale nakonec všechny strany, tedy lyžařský spolek, farmář Miroslav Hrtús jako majitel části pozemků pod svahem i město Havlíčkův Brod, našly společnou řeč.

"Jednání trvala čtyři měsíce, nebyla to jednoduchá jednání, protože město, pan Hrtús a lyžaři jsou tři strany. A je potřeba, aby zvítězili všichni a dopadlo to dobře," upozornila místostarostka Havlíčkova Brodu Marie Rothbauerová (ODS). "Všechny tři strany se nějakým způsobem domluvily a všechny tři strany mohou být spokojené," myslí si Hrtús.

[chooze:article;value:485811]

Neshody se táhly dlouhých pět let. Šlo o to, jakým způsobem se mohou využívat pozemky pod vlekem i okolo lyžařské chaty. Ty patří farmáři a ve sporu mu dal za pravdu i soud, u kterého vše skončilo. Aktuálně vyjednané nájemné pro farmáře je 70 tisíc korun ročně.

Díky dohodě se tak bude moci něco začít dělat i se samotnou sjezdovkou. Chtějí tam zmodernizovat vlek i další vybavení. Navíc se bude moci lokalita využívat nejen přes zimu, ale celoročně. Během léta například na příměstské tábory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.