Srbský prezident: Blíží se katastrofa. Válka Západu s Ruskem začne už letos

Srbský prezident Aleksandar Vučić varoval, že v souvislosti s rostoucím napětím mezi Západem a Ruskem zbývají do vypuknutí války pouhé měsíce. V rozhovoru pro švýcarský deník Die Weltwoche Vučič uvedl, že srbští úředníci už vzhledem k rostoucímu riziku světové války dostali za úkol "kontrolovat zásoby ropy, mouky a cukru".

Na otázku, jak blízko jsme ke třetí světové válce, měl srbský prezident jasnou odpověď. "Domnívám se, že k ní nemáme daleko. Ne více než tři čtyři měsíce. Ale je tu i nebezpečí, že k ní dojde ještě dříve," řekl.

"Blížíme se skutečné katastrofě. Kdo je připraven ztratit milion, dva, pět, deset a patnáct milionů lidí? Já nejsem připraven ztratit ani jednoho člověka a nebudu se na tom podílet," zdůraznil v rozhovoru.

[chooze:article;value:560658]

Ačkoli Srbsko už 12 let usiluje o členství v Evropské unii, západní sankce proti Rusku odmítá a snaží se zaujmout neutrální pozici mezi oběma stranami. "V dnešní Evropě se všichni chovají jako velcí hrdinové. Ale nejsou upřímní a neříkají svým občanům, že pokud dojde k válce, všichni zaplatí velkou cenu," řekl Vučić. Dodal také, že mnoho evropských lídrů "Putina a Rusko podcenilo".

Že by současný konflikt na Ukrajině mohl přerůst ve třetí světovou válku, naznačoval minulý týden i ruský prezident Vladimír Putin, píše web Metro. Ten zesílil svou agresivní rétoriku vůči Západu a uvedl, že vůdci NATO ho tlačí "do bodu, odkud není návratu".

"Buď nechápou rozsah hrozby, kterou vytvářejí, nebo jsou posedlí vlastním pocitem beztrestnosti a výjimečnosti. Obojí může vést k tragédii," prohlásil.

Bělorusko spustí jaderné cvičení s Rusy. Argumentuje obranou proti Západu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.