Po protestech naboural traktorista do auta. Hrozí mu ztráta řidičáku i soud

Bylo jich víc, než sami čekali, a byla jich plná Praha. Leckdo kvůli nim přijel pozdě a někdo nedorazil do cíle vůbec. Nehoda se stala po skončení protestu, když se začaly stroje rozjíždět z parkoviště na letenské pláni pryč.

Při jízdě letenským tunelem dolů k řece je na jeho konci před křižovatkou mírná pravotočivá zatáčka. Traktorista si zřejmě až na poslední chvíli všiml, že je v ní kolona a že by zřejmě nestačil dobrzdit. Proto strhl řízení doleva.

Vjel přitom přímo do cesty červené toyotě. Náraz jí zdemoloval předek a zezadu do ní narazilo ještě další auto. Škoda je přes 300 tisíc, pro řidičku toyoty přijela záchranka. "Po celou dobu byla při vědomí a po zajištění jsme ji transportovali do nemocnice k další péči," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

[chooze:article;value:545277]

"U řidiče traktoru byla následně provedena dechová zkouška, která byla negativní," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

"Tak samozřejmě mě to mrzí, určitě mi to nedělá radost a já se můžu za organizátory omluvit, i když je to chyba toho traktoristy," vzkázal předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Policie nehodu vyšetřuje jako přestupek, ten ale může viníka vyjít draho. Hlavně kvůli zranění řidičky. "Může se stát, že bude bez řidičáku, dostane pokutu a ještě může jít k soudu," řekl mluvčí Ústředního automotoklubu Igor Sirota.

Policie v souvislosti s akcí vyšetřuje desítky přestupků. "Držení telefonů, jízdy na červenou, jízdy po kolejích nebo také špatné technické stavy traktorů," vypočítal nejčastější přestupky Daněk.

Hlavní město si traktorovou parádu užilo v krátké době už podruhé a vypadá to, že ne naposled. Další protest prý bude zřejmě brzy následovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.