Stav papeže se zlepšil. V nemocnici ale zůstane několik dní, oznámil Vatikán

Šestaosmdesátiletý papež František strávil v nemocnici klidnou noc a zdá se, že by se měl brzy vrátit do Vatikánu, informovala ve čtvrtek dopoledne italská tisková agentura ANSA.

"Sestřičky jsou velmi optimistické a věří, že by se mohl zúčastnit oslav Květné neděle, která letos připadá na 2. dubna," sdělil agentuře zdroj uvnitř kliniky Gemelli, kde papež leží. "Samozřejmě pokud nedojde k neočekávaným komplikacím," dodal. Stejný zdroj později také vyloučil, že by měl papež problémy se srdcem nebo zápal plic.

"V noci si Jeho Svatost papež František dobře odpočinul. Jeho klinický stav se postupně zlepšuje a pokračuje se v plánované léčbě. Dnes ráno si po snídani přečetl několikery noviny a vrátil se k práci. Před obědem se odebral do kapličky soukromého nemocničního apartmá, kde se pomodlil a přijal eucharistii," doplnil po poledni mluvčí Vatikánu Matteo Bruni.

[chooze:gallery;value:30985]

Papež byl hospitalizován ve středu večer. Důvodem měla být infekce dýchacích cest. Vatikán původně tvrdil, že se měl papež podrobit plánované kontrole, později ale přiznal, že si František stěžoval na problémy s dýcháním, uvádí web Vatican News. Některá italská média píšou o problémech se srdcem a o tom, že hlavu katolické církve do nemocnice odvážela sanitka. 

[chooze:article;value:496912]

Podle Bruniho papež nemá covid-19, ale zánět průdušek. Přesto si však jeho stav vyžádá několikadenní klid na lůžku. "Papeže Františka dojalo množství vzkazů, které obdržel, a vyjadřuje svou vděčnost za sounáležitost a modlitby," dodal.

Stav hlavy katolické církve sledují věřící na celém světě také v souvislosti s blížícími se oslavami Velikonoc – nejdůležitějších křesťanských svátků, které vyvrcholí na Boží hod velikonoční. Ten letos připadá na neděli 9. dubna.

Papež František nedávno oslavil 10 let v úřadě: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.