Stejný byt a přece 3x jiný


Když přijde na fotky interiérů, snad nic mě nebaví víc, než ty typu x-krát jinak. Jak stačí málo a celé vnímání interiéru se změní. Výmalba, textil, struktury, tvary.

A švédské makléřské společnosti Fastighetsbyrån se v tomhle ohledu povedl husarský kousek. Jeden byt k prodeji, 3 různí stylisté. 

Mikael Beckman (1) nechal hodně prostoru bílé, kterou doplnil výraznými barvami a vzory, hlavně díky textilu od Svenskt Tenn. Pokud se dá říct, že nějaká barva mírně převládá, pak je to zelená, která si dost rozumí s mosaznými prvky. Celkově interiér vyznívá poměrně klasicky.

To Hans Blomquist (2) se svezl na přírodní až lehce surové vlně - ostatně, i jeho knihy naznačují, že k takovému stylu interiéru má nejblíž.

Tina Hellberg (3) byt pojala v moderním jednoduchém stylu, který je (nejen) v severským zemích tak oblíbený. Graficky přísné linie jsou zjemněné dřevěnými prvky, Eamsovic retromodernostmi, v ložnici pudrově růžovou na textilu a "vodovkové" tapetě.

Obývací pokoj


Krb v obývacím pokoji a kuchyň


Ložnice


Koupelna


Další fotky najdete tady.

A samozřejmě se neubráním myšlence, jak bych asi (čistě hypoteticky a amatérsky) pojala tenhle byt já? Viděla bych to  někde mezi hravě barevnou jedničkou a moderně pojatou trojkou. Dvojka působí hodně příjemně a lidsky,  ale dovedla bych si ji představit spíš v dřevostavbě nebo postarším kamenném domě někde uprostřed přírody. Do centra metropole mi sedí něco víc městského.

Přemýšlíte taky někdy nad tím, jak byste zařídili interiér, který vidíte na fotce? Jak byste si s tímhle pohráli vy? Který styl je vám nejbližší?

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.designinwhite.eu/) zde.