Stovky lidí měly řidičáky získat podvodem. Začal soud kvůli úplatkům

Před soudem se zpovídá šest obžalovaných, mezi nimi jeden zkušební komisař. Úplatky měli inkasovat dva komisaři, druhý se ale soudu nedožil. Dva z obžalovaných přistoupili ve čtvrtek u soudu na dohodu o vině.

"Zkušební komisaři přebírali úplatky za to, že zkontrolovali testy žadatelům a že jim radili," řekl státní zástupce Lukáš Otipka. Peníze měli vybírat přímo ve zkušebně v budově městského úřadu ve Varnsdorfu. Podle kriminalistů jim je vozili zástupci autoškol, právě oni jsou ti zbylí obžalovaní. 

[chooze:article;value:515372]

"Úplatky si měli poctivě rozdělovat, předávali si je osobně. Jeden vytáhl z kapsy štos peněz a dal druhému půlku, ten pak také sáhl do kapsy a z druhé hromádky dal půlku prvnímu kolegovi," vysvětlil kriminalista Martin Czepan.

Soud ve čtvrtek vyslechl tlumočníka, který měl zprostředkovat získání řidičáku pro zájemce z ciziny. Ve Varnsdorfu si podle policie průkaz zaplatili i zájemci z Blízkého východu. Soud bude rozhodovat také o tom, jestli vyslechne všech více než 700 lidí, kteří řidičák podvodem získali.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.