Středula končí v čele odborů. ČMKOS si zvolí nové vedení

​V pondělí se na mimořádném jednání sešly špičky ČMKOS. Hlavním bodem programu byl nyní již bývalý předseda Josef Středula a kauza kolem placení členských příspěvků v jeho domovské organizaci OS KOVO. Po jednání rady Středula v čele ČMKOS skončil.

Pravomoce předsedy budou nyní vykonávat dva místopředsedové, ti připraví i sjezd, na kterém se bude volit nové vedení. "Já si o ten mandát rád znovu řeknu a budu rád za potvrzení. Pokud to bude jinak, je to na delegátech," prohlásil Středula po jednání rady ČMKOS.

[chooze:article;value:529084]

​​"Došlo k prodlení, je to moje lajdáctví. Jsem nadále členem OS KOVO. Mám zaplacené všechny členské příspěvky," ujistil Středula. Jeden z místopředsedů, Vít Samek, upřesnil, že nové vedení se bude volit 25. března.

V půlce února informoval deník Blesk o tom, že by Středula mohl být v čele odborů neoprávněně, protože mu jeho domovská organizace zrušila začátkem prosince členství kvůli nezaplacení příspěvků. Středula uvádí, že jeho členství přerušené nebylo. Středula vedl ČMKOS od roku 2014.

Jeho odchod rozebrala komentátorka Lenka Zlámalová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.