Středula odstoupil z boje o Hrad. Nechci, aby prohrála slušnost, řekl

Předseda odborů Josef Středula odstoupil v neděli večer z boje o Hrad. "Nechci, aby prohrála slušnost a korektnost," zdůvodnil své odstoupení ve vysílání České televize. "Koho chceme jako prezidenta? Komunistického udavače stojícího aktuálně před soudem? Komunistického rozvědčíka  vojenského? Já tedy ne," dodal. 

Středula dále vyzval své voliče, aby volili Danuši Nerudovou. "Jsem přesvědčen, že je to žena, která potvrdí své sociální cítění a zasadí se o důstojný život občanů České republiky," nechal se slyšet.

[chooze:article;value:481755]

Teď už bývalý kandidát na prezidenta také poděkoval svým podporovatelům a své rodině. "Slibuji vám, že budu ještě s větší vervou bojovat za důstojný život lidí a firem, tak jak to ostatně neúnavně dělám už 30 let," nastínil Středula na konci projevu své další působení. 

Nerudová Středulovi krátce po debatě poděkovala. "Velmi si vážím kroku Josefa Středuly a děkuji za něj. Dokážu si představit, že to po téměř roční kampani nebylo nic jednoduchého. Pane Středulo, beru to jako velký závazek a udělám maximum pro to, aby u mě i vaši voliči našli při volbě prezidenta zastoupení," napsala na twitteru.

Mnozí si však nemyslí, že Středulův krok Nerudové pomůže. "Odstoupení pana Středuly “ve prospěch paní Nerudové” se mi spíš jeví jako prospěch pro pana Babiše. Možná se právě díky tomu on dostane do 2. kola, a to paradoxně na úkor paní Nerudové… Ne vždycky je u daru o co stát. Viz dar Danajů", uvedl na twitteru kandidát z minulých prezidentských voleb spisovatel a textař Michal Horáček.

Prezidentské volby mají stále tři favority:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.