Střelec podezřelý z vraždy 10 lidí v Kalifornii spáchal před policisty sebevraždu

Incident se odehrál v Monterey Parku v sobotu po 22. hodině tamního času (neděle 7:00 SEČ). V okolí se podle portálu BBC konaly oslavy čínského nového roku. Slavností se během dne účastnily desítky tisíc lidí. Město se nachází zhruba 13 kilometrů od Los Angeles a obývají ho převážně čínští přistěhovalci.

Zaútočit měl muž asijského původu s poloautomatickou zbraní. "Do restaurace vběhli tři lidé a řekli mi, abych zamkl dveře. Dotyčný měl mít u sebe dost nábojů. Opakovaně si tak zbraň nabil," citoval portál Los Angeles Times majitele podniku Seung Won Choi, který se nachází naproti místu střelby. Podle majitele podniku se střílelo na tamní diskotéce.

[chooze:article;value:484557]

Střelec zavraždil 10 lidí, uvedla policie.Nejméně 10 dalších bylo zraněno. Zdravotníci je následně převezli do nemocnice. O něco později vstoupil podle všeho tentýž muž do tanečního sálu v nedaleké Alhambře. Lidem se ho podařilo odzbrojit a on utekl. Sebrali mu poloautomatickou pistoli s velkokapacitním zásobníkem, která poté přivedla policisty na jeho stopu.

Hodinou po poledni tamního času (22 hodin našeho) policie oznámila, že v Torrance asi 45 kilometrů od místa tragédie zastavila a obklíčila dodávku, ve které měl podezřelý prchat. Když zásahová jednotka s namířenými samopaly vyzvala řidiče, aby vystoupil, ozval se v kabině výstřel.

Šerif okresu Los Angeles Robert Luna podle CNN potvrdil, že mrtvý muž, který v dodávce spáchal sebevraždu, je oním podezřelým z masové vraždy. Svědčí o tom i důkazy nalezené spolu s další zbraní ve vozidle, které ho rovněž spojují s incidentem na druhé diskotéce, kde ho odzbrojili. Muže identifikoval jako 72letého Huu Can Trana. Komplice neměl.

[chooze:gallery;value:30076]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.