Studenti si mohou vyzkoušet práci v médiích. Znovu začíná Nova Academy

Natáčení a domlouvání rozhovorů, psaní i stříhání reportáží a zkrátka seznámení se s chodem redakce zpravodajství – to je nová příležitost, kterou dává TV Nova mladým talentům v rámci projektu Nova News Academy.

"Chceme dát studentům a mladým lidem prostor, aby se naučili, jak fungují média, aby se na tom naučili v praxi. Dáme jim možnost vyzkoušet si ty profese, které novináři dělají," vysvětlil šéfredaktor a zástupce ředitele zpravodajství Vladimír Rosol.

Akademií v minulosti prošly i kolegyně, které máte možnost na televizních obrazovkách vídat takřka denně. Úspěšnými absolventkami jsou například reportérky Kristýna Bezděková nebo Natálie Vašková. "V začátcích mi Nova Academy pomohla strašně moc, protože jsem o médiích a o práci reportéra celkově vlastně nevěděla vůbec nic, takže potom, když jsem nastoupila na pracovní úvazek, tak nebýt Nova Academy, myslím si, že bych to zvládala mnohem hůř," řekla reportérka Natálie Vašková.

[chooze:article;value:554324]

V rámci akademie mají studenti také možnost zúčastnit se exkurze v redakci a nahlédnout pod pokličku nejsledovanějšího zpravodajství v Česku. "Mně se na Nově líbilo, byl to třetí mediální dům, který jsme se školou navštívili, a musím říct, že mě zaujal nejvíc," řekl student Matyáš Babiak.

"Exkurze mě zaujala, když se nám nabídla, z hlediska toho, že to je velká televize, že se podíváme do studií, jak to tady funguje, uvidíme třeba i reportéry, moderátory. Člověk se dostane do zákulisí, které bude možná jednou jeho práce," souhlasila studentka Tereza Zdobinská.

Zájemci o akademii, která se bude konat v září, se mohou přihlásit nejpozději do 15. května pomocí QR kódu nebo na e-mailové adrese Tatiana.Chytilova@nova.cz. Ozvat se mohou také vysoké a vyšší odborné školy, které by v rámci projektu Nova News Academy s televizí Nova rády spolupracovaly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.