Svědci hlásili policii nebezpečného řidiče. Silnice brázdil s více než čtyřmi promile

Oznámení o nebezpečném chování řidiče, který zrovna projížděl obcí Borek na Českobudějovicku, přijali policisté okolo 14. hodiny. "Na místo byly vyslány nejbližší policejní hlídky, které mezitím dostávaly informace od svědků o trase jízdy řidiče Octavie," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž dojel přes Chotýčany a Ševětín až do zhruba 16 kilometrů vzdáleného Neplachova, kde ho zastavili dopravní policisté. "Již při první komunikaci byl řidič zcela mimo a z jeho dechu byl cítit závan alkoholu. Proto ho strážci pořádku vyzvali k provedení testu přístrojem Dräger, kdy výsledek měření převýšil čtyři promile alkoholu. To potvrdil i opakovaný test," sdělil Bajcura.

[chooze:article;value:501487]

Hlídky šoférovi další jízdu zakázaly, sebraly mu řidičský průkaz a vozidlo zajistily. Případ nyní vyšetřují českobudějovičtí dopravní policisté, přistupují k němu jako k možnému ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může hrozit i vězení.

"V posledních měsících vyšetřujeme takřka denně incidenty na silnicích, kdy množství alkoholu v dechu řidičů převyšuje 2 promile, takto vysoké množství je však výjimečné. Řidiči uvědomte si, že pokud požijete návykovou látku a poté usednete za volant či řídítka motorových vozidel a pojedete po silnicích, kromě následného zákazu řízení riskujete i zdraví a životy jiných osob!" zdůraznil Bajcura.

Přibývá řidičů, kteří odjíždí od nehod. Jednomu naměřili 2,44 promile:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.