Válka Západu s Ruskem a Čínou. Putinův ministr popsal, co hrozí světu

Západ nechce pomoct Ukrajině, ale válčit s Ruskem a Čínou. Ruský ministr Sergej Šojgu to řekl na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) v indickém Novém Dillí, upozornila agentura TASS.

"Washington a jeho spojenci realizují svůj strategický plán, který spočívá v tom, že vyprovokují další země k vojenské konfrontaci s takzvanými závadnými státy, především s Ruskem a Čínou. Jasným potvrzením takové kriminální politiky je konflikt na Ukrajině," prohlásil Šojgu.

Američané podle něj investovali přes pět miliard dolarů (více než 100 miliard korun) do "státního převratu na Ukrajině v roce 2014". Ten vedl ke zformování rusofobního režimu, dodal Šojgu v souladu s kremelskou propagandou. "Skutečným cílem je způsobit Rusku strategickou porážku, vytvořit hrozbu pro Čínu a udržet si monopolní postavení ve světě," doplnil Putinův ministr.

[chooze:article;value:501868]

Šojgu tvrdí, že proti Rusku nasadily na Ukrajině většinu svých vojenských kapacit "téměř všechny" členské státy Severoatlantické aliance (NATO), píše portál ZAWYA.​

NATO a další státy demokratického světa Kyjevu pomáhají bránit se před ruskou agresí. Dodávají vojenský materiál i starší, vyřazenou techniku, vojska Západu se ale do bojů přímo nezapojují. Putin vydal rozkaz na sousední zemi zaútočit koncem února 2022. 

Putinovo diplomatické fiasko. Už ho neberou vážně ani zaostalé státy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.