Sviňárna, říká o konsolidačním balíčku Vyskočil. Vondráčková se bojí o chudé

[chooze:gallery;value:31950]

Názory lidí na vládní úsporný balíček se liší a stejně tak tomu je i u českých celebrit. Ty se rozdělily na pomyslné dva tábory. Některé hvězdy návrh vlády podporují, jiné mají značné pochybnosti. Zatímco z úst Václava Vydry zní respekt, Helena Vondráčková se bojí o obyčejné lidi.

Kdo se bojí, nesmí do lesa

Podle herce Václava Vydry je někdy třeba udělat velké kroky. "Já si myslím, že jestli je konsolidační balíček potřebná věc, tak nám asi nic jiného nezbývá. Já nejsem odborník na ekonomiku, a proto mi nezbývá než důvěřovat těm, kteří tomu rozumí a mají pravomoc v tom rozhodnout," prozradil svůj pohled Vydra.

[chooze:article;value:505280]

"Zatím nemám pocit, že se mě to nějak dotkne. Co se týče strachu, znáte to, kdo se bojí, nesmí do lesa, strach je v těchto opatřeních špatný rádce. Je strašně snadné kritizovat a velice náročné něco rozhodnout a prosadit, takže já se raději zdržím jakékoliv kritiky. Vím, že je třeba něco podniknout, ale uvidíme, jak se to vyvine. Já si nemyslím, že nás chce někdo cíleně zničit," zastal se kroků politiků herec.

Vondráčková má obavy

Helena Vondráčková se však dopadů konsolidačního balíčku bojí. Podle ní by mohl lidem způsobit velké problémy. "Já bych to řekla jen stručně. Cítím, že mnoha lidem to způsobí životní komplikace a nejhůř, si myslím, budou postižení chudí lidé," sdělila legendární zpěvačka.

[chooze:article;value:488779]

Není to v pořádku, šetřit mají začít u sebe

Heidi Janků se raději na nejistou budoucnost připravuje po svém. "Já politiku už moc nesleduju, protože mě v poslední době strašně štve. Ale jelikož jsem už ve věku, kdy myslím na to, že by se mi něco mohlo stát, například kdybych byla nemocná, tak abych si mohla zaplatit péči a všechno kolem. Proto se už delší dobu spoléhám hlavně na sebe, takže nejsem rozhazovačná a spíš si sama spořím a nespoléhám se na vládu," okomentovala zpěvačka Heidi Janků.

"Já to celé sleduji jen okrajově, ale myslím si, že to rozhodně není v pořádku. Nespoléhám se už ani na to, že budu mít nějaký velký důchod, i když daně celou dobu odvádím a pracuji, když je to možné. Nechystám se ještě do důchodu a ráda bych dál pracovala, ale počítám s tím, že budu mít nějaký finanční polštář," dodala ikona 90. let.

[chooze:article;value:491733]

V úsporném balíčku vidí různé mezery. "Navíc některé kroky, například nezdanění vína a jiného alkoholu ano, mi připadají naprosto nesmyslné, spíše to vypadá jako nějaký lobbing. Samozřejmě vím, že pokladna není plná a někde se spořit musí, ale myslím si, že ty cesty by se daly najít jinde. Státních zaměstnanců máme opravdu hodně," poukázala zpěvačka na to, že veřejný sektor by se měl zmenšit. 

S tím souhlasila i herečka Zlata Adamovská. "No, nechtěla bych jít do důchodu v 70 letech. Například co se týče dálniční známky, pokud by vyšší cena znamenala, že ty dálnice budou super, tak bych si ráda připlatila, ale ať fungují a věčně je neopravují. Hlavně pokud mám pocit, že je třeba šetřit, tak začnu u sebe," zkritizovala státní nehospodárnost Adamovská.

[chooze:article;value:473585]

Je to sviňárna, říká Vyskočil

S poměrně radikálním názorem přišel herec Ivan Vyskočil. "Nemusíte se mě na balíček ani ptát, je to sviňárna, a tím to končí. Samozřejmě se mě to dotýká, už jen to, jak změnili zákon, aby sebrali důchodcům valorizaci. Tak se mě to přímo týká, ale to asi všech lidí, taková hajzlovina," řekl herec. "Nemám v plánu šetřit, ale mám v plánu něco udělat. Chci, aby tato vláda padla," uzavřel častý účastník protivládních demonstrací.

Heidi Janků řádí jako zamlada. Prozradila, jak to má s muži (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.