Taxikář jezdil měsíce se zákazem. Nevěděl jsem o tom, tvrdí

Hlídky městských strážníků vyrazily do ulic lázeňského města v rámci speciální akce věnované taxislužbám. Do svého týmu zapojily i Českou obchodní inspekci. Ke kontrole byl náhodně vybrán 48letý řidič.

Šoféra zastavili, když projížděl jednou z karlovarských kolonád. Na první pohled bylo mužům v uniformách jasné, že je nevidí rád. 

"Pán se dopustil toho, že vykonával činnost, kterou mu zakázal správní orgán. Ten mu nezakázal řízení jako takové, jak mohl i pán možná špatně pochopit na místě, ale zakázal mu výkon práce řidiče taxislužby. On může dál podnikat, on může mít koncesi danou, pouze nesmí vykonávat tu práci jako takovou a nesmí vozit lidi za peníze," vysvětlil strážník Stanislav Makovička.

[chooze:article;value:515495]

Řidič tvrdil, že o zákazu činnosti neví. Podle policistů ale oznámení dostal už 29. května.

"Ten zákaz činnosti je forma správního trestu, vedle pokuty, kterou může udělit správní orgán právě na základě už jiných předchozích přestupků, kterých se ten daný člověk dopustil, a bylo tomu tak i v tomto případě, kdy pro jiná porušení zákona o silniční dopravě pán ten zákaz činnosti dostal," poznamenal Makovička.

Případ byl nyní předán k vyšetřování Policii České republiky. Ta si vyžádá údaje o všech jízdách provedených načerno stíhaným řidičem a rozhodne o jeho trestu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.