Telefony s Androidem mají vážnou chybu. Připraví vás o fotky i zprávy

Trojský kůň SpyNote má po instalaci do telefonu či tabletu přístup úplně ke všemu. Může se dostat k textovým zprávám, uloženým souborům, fotoaparátu i mikrofonu. 

Podle odborníků na kybernetickou bezpečnost se SpyNote šíří převážně prostřednictvím podezřelých textových zpráv, které se nazývají "smishing". Virus je schopen stáhnout a nainstalovat spyware a skrýt se v nabídce aplikací, aby na něj uživatel nedokázal přijít, píše britský deník Mirror.

[chooze:article;value:525910]

Zda virus v telefonu máte, můžete zjistit jedině tím, že se podíváte do nabídky aplikací. Ale právě kvůli chování viru není jisté, že na to přijdete. Zbavit se ho lze uvedením telefonu do továrního nastavení. Tím ale ze zařízení vymažete prakticky všechno.

"SpyNote zůstává skrytý a zaznamenává různé informace, včetně stisknutí kláves, protokolů hovorů, informací o nainstalovaných aplikacích a tak dále. Zůstává ukryt v zařízení, což činí jeho odhalení těžkým," uvedl v článku o novému viru Amit Tambe ze společnosti F-Secure. Tambe doplnil, že to vše činí odinstalaci extrémně složitou.

[chooze:poll;value:f89113e8f1bbb1963fa3853bf3bfb636b4ec0c66;layout:tn_nova]

WhatsApp v Česku spustil novou funkci. Nyní můžete komunikovat pomocí videozpráv:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.