Téměř 50 krádeží a škoda pět milionů. Policie dopadla nebezpečnou skupinu

Na záběrech z července 2016 se jeden z členů gangu zlodějů dostává do garáže a otevírá vrata ostatním. Ti potom berou doslova všechno na co přijdou.

"Podezřelí páchali trestnou činnost převážně v Praze, ale také ve Středočeském kraji v letech 2016 až 2023, kdy svým jednáním na odcizených věcech a poškozením při vloupání způsobili škodu dosahující téměř pěti milionů korun," uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Skupinu tvořili dvě ženy a čtyři muži. Do budov se dostávali obvykle pomocí páčidel. V jednom případě ale i za použití klíčů, které vzali z vozidla před domem. Z domu odnesli obraz a hodiny v celkové hodnotě 405 tisíc korun.

[chooze:article;value:550623]

​"Nepohrdli však ani vykradením sklepů v panelových domech nebo vloupáním do platebních terminálů u čerpacích stanic," popsal mluvčí. Jak bylo řečeno, brali vše na co přišli. Na jiném záznamu bylo vidět, jak jeden z podezřelých bere žárovky z kabiny výtahu. Policie skupinu dopadla v Praze 3.

"Šestice je podezřelá z trestných činů krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a další. V případě odsouzení jim hrozí až osm let odnětí svobody," dodal Daněk. Čtyři podezřelí jsou už ve vězení za jinou trestnou činnost. Dva stíhá policie na svobodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.