Těžkou šikanu škola podcenila, tvrdí inspekce o základce v Jihlavě

Podle České školní inspekce v jihlavské základní škole docházelo k šikaně, a to v nejvyšším stádiu zahrnujícím fyzické, psychické i kyber útoky. Údajný agresor však výčitky svědomí příliš nemá. To, co prý dělal, prováděl údajně hlavně ze srandy. "Viníci byli potrestáni. Naší možností jsou dvojky a trojky z chování," tvrdí ředitelka školy Andrea Frolíková.

Některé děti ale mají kvůli chování svých spolužáků vážné problémy. "Projevovalo se to úzkostma. Bojí se chodit do školy. Skončili jsme v psychologické poradně," říká matka jednoho z šikanovaných dětí.

Po zveřejnění toho, co se na škole dělo, se ozývají další rodiče, jejichž děti mají také z minulosti zkušenosti se šikanou. "Musela navštěvovat psychologa, pak psychiatra. Musela tu školu opustit," tvrdí rodiče bývalé žákyně školy.

[chooze:article;value:500065]

Škola podle inspekce pochybila.  "Školní poradenské pracoviště nedůsledně řešilo problém šikany," tvrdí náměstek ústředního školního inspektora Karel Kovář. Město Jihlava si proto jako zřizovatel pozvalo vedení školy na kobereček. Personální výměny ve vedení školy prý nebyly na pořadu dne.

"Paní ředitelce jsme určitě také vytkli nedůslednou komunikaci školy s rodiči. Taky měla tu situaci intenzivněji projednávat se samotnými pedagogy," říká mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Do školy také budou docházet speciální psychologové a nejvyšší problémové ročníky budou pod zpřísněným dozorem učitelů, kteří mají projít dodatečným školením.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.