Třinecká nemocnice má kuriozitu. CT vyšetření tam dělají na parkovišti

Z dálky připomíná pojízdnou prodejnu. Místo potravin je ale uvnitř návěsu kamionu na nemocničním parkovišti v Třinci počítačový tomograf. "Slouží k CT vyšetření pacientů. Je tam samostatná vyšetřovna s přístrojem a zázemí, ve kterém lékaři popisují dané vyšetření," vysvětlila radiologická asistentka Edita Wantuloková.

Přístroj bude sloužit pacientům, dokud neskončí probíhající rekonstrukce budovy a než zdravotníci spustí zcela nový tomograf. Mělo by to být v listopadu. "Nemocnice, která vyměňuje tento přístroj, tak poptává okolní nemocnice. Je tam problém s čekacími lhůtami a někdy jde o život, proto jsme zvolili tuto cestu," prozradil ředitel nemocnice Třinec Sosna Jiří Veverka.

[chooze:article;value:523922]

V provizorních podmínkách vyšetřují zdravotníci přibližně dvacet pacientů denně. To je skoro stejně, jako když byl přístroj uvnitř nemocnice. "S vozíkem nebo s lehátkem najedou na plošinu, která je vyveze do výše dveří, a s pacientem se dostanou dovnitř," podotkla mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Návěs s CT si třinecká nemocnice pronajala jako první v Česku. Je od firmy z Polska. V Česku nic takového prý nikdo nenabízí. Pronájem na dva měsíce vyjde na přibližně milion korun. Náklady údajně pokryjí příjmy od pojišťoven za vyšetření.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.