Turista ukázal tipy, jak získat nejlepší lehátko. Bez vstávání a soubojů

Na dovolené si chce většina lidí odpočinout a v klidu si přispat. V některých resortech si ale spousta turistů začala nastavovat budíky na brzkou ranní hodinu, aby si ještě za svítání vybrali volné lehátko a "zarezervovali" si ho položením ručníku.

Britský turista Johnny Seifert nyní ve videu na sociální síti TikTok odhalil zajímavé tipy, jak získat dobré lehátko a zároveň se v klidu vyspat. 

Základní radou je podle turisty počkat, až zaměstnanci hotelu provedou ranní úklid. Některé hotely totiž začaly proti ručníkovým rezervacím bojovat a odložené věci brzy ráno posbírají a odnesou. Tímto úklidem se uvolní řada míst a právě v tu chvíli je podle Seiferta vhodné vyrazit. Dle jeho zkušeností je to mezi 7. a 8. hodinou.

[chooze:article;value:516912]

​Dále je dobré si vybrat lehátko, které má kolem sebe dostatek prostoru, abyste jej mohli během dne posouvat podle směru slunce. Poslední užitečnou radou je přinést si na dovolenou knihu, kterou jste již přečetli, a tu položit na lehátko. "Tuhle knihu jsem už četl, takže pokud se ztratí, není to konec světa. Otevřu ji a položím na lehátko, aby to vypadalo, jako bych právě šel na záchod," vysvětlil rekreant. "Teď můžete jít na ranní procházku, dát si snídani a stále máte perfektní lehátko s výhledem na bazén," dodal.

Některá letoviska ručníkové rezervace dokonce pokutují. Pokutu zaplatíte například ve španělské Malaze. Další místa najdete v tomto článku na TN.cz.

Podívejte se, jak se v 6 hodin ráno "bojovalo" o lehátka na španělském ostrově Tenerife (7/22):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.