Údajný gang otrokářů před soudem. Obětem měl slibovat práci v Británii

Ve čtvrtek u soudu promluvil jeden ze svědků. I jemu obžalovaní slibovali, že se bude mít ve Velké Británii lépe. Tam mu zajistili práci a ubytování a týdně si měl vydělat v přepočtu přibližně 3 000 korun. Jenže peníze si nechat nemohl. Ze svého výdělku dostával jen zlomek, a to pouze v případě, že peníze na něco potřeboval a řekl si o ně.

Podle obžaloby si členové gangu vybírali lidi, kteří byli v těžké životní situaci. Právě jejich tísně měli zneužívat. Poškození údajně neuměli ani anglicky a ve Velké Británii neměli žádné vazby. Neměli ani zkušenosti s prací v zahraničí. Ubytovat je obžalovaní měli na různých místech v Manchesteru.

[chooze:article;value:454573]

Některým dokonce měli sebrat osobní doklady. Poškozené pak nutili k různým pracím, například v továrnách nebo myčkách aut a podobně. Měli také spotřebovávat jejich sociální dávky, a navíc je údajně zneužívali k uzavírání nelegálních sňatků s lidmi, kteří pocházeli ze zemí mimo Evropskou unii.

Tímto způsobem si obžalovaní nelegálně vydělali statisíce korun. Za obchodování s lidmi jim tak hrozí, že za mřížemi stráví dva roky až deset let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.