Unikla zvláštní fotka, na které Putin plánuje válku. Detail zarazil i experty

Porady ruského prezidenta Vladimira Putina Kreml dobře dokumentuje. Informuje o schůzkách se zahraničními činiteli i s vysoce postavenými představiteli ruské armády. S nimi často debatuje o ruském postupu ohledně války na Ukrajině.

Jedním z nich je i náčelník generálního štábu ruské armády Valerij Gerasimov. Jeho nedávná schůzka neušla zrakům fotografů. Ti si totiž na jednání všimli pozoruhodného detailu. Mapy a dokumenty, které oba muži při svém rozhovoru používali, totiž byly úplně prázdné.

[chooze:article;value:526417]

Na podivnost jako první upozornil telegramový kanál RIA Kremlinpool, do něhož přispívají novináři agentury RIA Novosti, kteří mají přístup do Kremlu. "Rusko na svých mapách používá tajný neviditelný inkoust. Vidět jej mohou pouze vyvolení," komentoval kanál fotografie, na kterých jsou prázdné papíry jasně viditelné.

Obsah map, či spíše jeho nedostatek, zarazil i poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka, který se zprávám z Ruska intenzivně věnuje. "Putin a Gerasimov používají velmi zvláštní mapy – nic na nich není vidět. Speciální čočky? Speciální inkoust?" nahazoval Geraščenko různé možnosti na sociální síti X.

Proč byly mapy na Putinově stole prázdné ve skutečnosti, se neví. Jako pravděpodobná se jeví i možnost, že sloužily pouze jako záclona. Skutečné mapy a dokumenty, které podléhají utajení, se tak mohou skrývat pod bílým archem.

Putin přišel před kamery s napuchlým obličejem. Zdálo se, že usne:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.