USA truchlí po střelbě na škole. Pachatelka se léčila s emoční poruchou

Když odcházela Audrey Haleová z domova s červenou taškou, ptali se jí rodiče, co v ní má. Odbyla je bez odpovědi. Neměli ani ponětí, že jsou v ní tři zbraně, kterými se chystá zaútočit. Své kamarádce napsala, že se chystá zemřít. Ta se s obavami obrátila na policii. Bez výsledku.

Policie zjistila, že pachatelka měla doma celkem sedm zbraní, které si pořídila legálně. Její rodina o tom neměla ani tušení, podle jejích slov si Audrey kdysi jednu zbraň koupila, později ji ale prodala.

"Mluvili jsme s rodiči Audrey Haleové a zjistili jsme, že si Audrey koupila sedm zbraní v pěti různých obchodech. Legálně. Tři z těchto zbraní použila během té hrozné tragédie, ke které došlo," řekl šéf policie John Drake.

[chooze:article;value:496953]

Policie zároveň uvedla, že střelkyně s velkou pravděpodobností střílela náhodně a ani jedna ze šesti obětí nebyla jejím plánovaným cílem. Ve škole zemřela i 61letá učitelka Cynthia Peaková, blízká kamarádka guvernéra státu Tennessee Billa Leeho a jeho manželky. Ženy spolu měly ten den domluvenou večeři.

"Maria se ráno probudila bez jedné ze svých nejlepších kamarádek Cindy Peakové. Měla k nám minulou noc přijít a dát si s Marií večeři. Potom, co by dokončila suplování na Covenant School," poznamenal guvernér.

Zbyl po ní manžel, dcera a dva synové. Lidé ke škole nosí květiny i plyšáky. Tři z obětí byly devítileté děti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.