Útok na střední škole v Třebíči. Student měl napadnout personál nožem

Incident se odehrál ve středu asi 15 minut před 10. hodinou dopoledne na střední škole v Třebíči. "Žák školy se snažil napadnout nožem pracovnici školy," informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. Ta později uvedla, že dle jejich informací se nejedná o učitelku. 

Policisté 16letého mladíka zajistili. "Nikomu dalšímu nehrozí v současné době žádné nebezpečí," ubezpečila Čírtková. Kriminalisté nyní na místě zjišťují další okolnosti celé události.

[chooze:article;value:528977]

Podle informací policie měla žena skončit s lehkým zraněním. To však vyvrací záchranáři. "Dotyčná dle mých informací zraněna nebyla. Byla v šoku a psychicky otřesená," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Studenta následně odvezla sanitka. "Mladíka převezly posádky do zdravotnického zařízení. K diagnóze bych se ale v tuto chvíli nevyjadřoval," doplnil Janáček.

"Došlo k incidentu na Střední průmyslové škole Třebíč, kdy nezletilý žák napadl zaměstnankyni školy nožem. Útočník byl zadržen policií, která to vyšetřuje," sdělil TN.cz radní kraje pro školství Jan Břížďala. 

Případ není ojedinělý

Podobná událost se přitom stala na začátku týdne také na základní škole v Rousínově na Vyškovsku. Tam se měl žák pokusit zaútočit nůžkami na učitelku během hodiny českého jazyka.

[chooze:article;value:458320]

"Od úterního odpoledne prověřují policisté incident, který se odehrál na jedné ze základních škol na Vyškovsku. Při sporu mezi učitelkou a žákem nebyl nikdo zraněn. Vzhledem k tomu, že v případu figuruje i nezletilý žák, nemůžeme k věci podat bližší informace," sdělil TN.cz policejní mluvčí Pavel Šváb.

Situaci potvrdilo také vedení ZŠ Rousínov. "Skutečně došlo k incidentu mezi žákem a vyučujícím. Při řešení této situace nyní spolupracujeme s Policií ČR, s OSPOD a se zdravotnickými zařízeními. Rodiče jsou o incidentu a postupu školy informování," uvedl ředitel Jiří Kyjovský.

Čtrnáct let za vraždu učitele z pražské Michle. Vrchní soud zvýšil pachateli trest (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.