V autobuse na Slovensku zemřela i Marcela z Čech. Zůstal po ní syn

Jednou ze sedmi obětí tragické nehody vlaku a autobusu, která se minulý týden odehrála nedaleko Nových Zámků na Slovensku, byla i paní Marcela z tamní obce Čechy. Tu nyní podle deníku Nový Čas ovládl hluboký smutek.

Nejvíce nehoda zasáhla Marceliny rodiče a náctiletého syna, s nimiž bydlela pod jednou střechou. Podle rodiny přitom mnoho nechybělo a Marcela mohla žít. Toho dne totiž jela doprovodit na vlak svou babičku, která byla zrovna v Čechách na návštěvě. Plánovala přitom počkat, až vlak i s babičkou odjede, a potom jet autobusem zpátky domů. Babička ji ale přemluvila, ať nečeká a jede dřívějším spojem. Do něj ale narazil na přejezdu rychlík.

Možné smrti se naopak jen těsně vyhnul Marcelin syn. Ten se totiž zdržel se spolužáky, a babičku tak na cestě nedoprovodil. "Marcelka mu ještě volala, aby šel s nimi, ale on řekl, že je unavený, celý den byl na slunci. Říkal jí, aby se nezlobila, že nepůjde," vzpomíná její otec.

[chooze:article;value:563040]

"Zůstane s námi, Marcelčina sestra si ho osvojí a my mu dáme veškerou lásku a všechno, co bude potřebovat," dodávají chlapcovi prarodiče. "Velmi bychom v této obtížné situaci chtěli poděkovat všem lidem, kteří nám nabídli pomocnou ruku. Je to až neuvěřitelné, jaká vlna solidarity se zvedla," vzkázali veřejnosti.

Ještě silněji nehoda zasáhla obec Semerovo. Z ní totiž pocházelo zbylých šest obětí tragédie a také řidič autobusu. "Je to velmi dobrý řidič, spolehlivý, důsledný," tvrdí o něm Marcelin otec. Podobnou chválu na něj pějí také další lidé.

Co k nehodě vedlo, zatím není jasné. Podle ministra dopravy Jozefa Ráže vlak vjel na uzavřenou kolej. V materiálu slovenské železniční společnosti se ale píše, že výluka v místě asi půl hodiny před nehodou skončila.

Vlak z Česka se na Slovensku srazil s autobusem. Sedm lidí zemřelo (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.