Doručili mu balík, který si neobjednal. Miloslav v zásilce našel minci za 19 tisíc

Ke slušnému bohatství bez vlastního přičinění na chvíli přišel pan Miloslav ze severu Čech. "V pondělí mi přišla zásilka od České pošty. Přivezli mi ji až domů. Řidiče jsem se ptal, jestli nechce podepsat nějaké potvrzení, že jsem zásilku převzal, ale tvrdil, že prý ne," vzpomíná. Ještě větší překvapení jej čekalo, když zásilku otevřel.

Uvnitř byl zlatý dvacetifrank z obchodu Moje mincovna. Byl už zaplacený a na daňovém dokladu byla cena skoro 19 tisíc korun. Jenže nic podobného si pan Miloslav neobjednal. "Nakonec jsem zjistil, že jde o mého jmenovce z jiného města. Uvnitř byla uvedena jeho adresa, na balíčku byla ale ta moje," řekl TN.cz a redakci dokumenty přeložil k nahlédnutí. Dodal také, že sám na e-shopu asi před rokem nakupoval.

​Se svým jmenovcem se prý krátce po převzetí zásilky spojil a její obsah mu na vlastní náklady odeslal. Odměnu za to prý žádnou neočekává. "Spíš mě překvapilo, že se něco takového může stát. Přitom kdybych si tu minci nechal, nikdo mi nejspíš nedokáže, že jsem ji převzal," myslí si.

Zástupci obchodu tvrdí, že mají balíčky pod dohledem. "Zásilky nad 1 450 korun mají sledovací číslo. Víme tak, kde jsou a v jaké fázi je doručení. Pošta by vás pak měla informovat na základě údajů ve vaší zákaznické kartě, řekla TN.cz Monika Selavcová z infolinky e-shopu. Jak k záměně dvou jmenovců došlo, ale objasnit nedokázala.

[chooze:article;value:555871]

"Pokud zákazník provedl objednávku sám, tak by k tomu dojít nemělo. Je tam mnoho proměnných, například jestli zákazník vytvořil objednávku telefonicky, nebo sám přes web," sdělila pak redakci její kolegyně Anna Šulcová s tím, že bližší informace bohužel nemůže sdělit, protože nezná detaily objednávky.

"Ráda problém vyřeším přímo se zákazníkem. Pokud se s námi bude chtít spojit, ať nám zavolá," dodala. Zdůraznila také, že telefonisté obchodu při objednávkách po telefonu ověřují adresu, kam má zásilka zamířit. "K záměně by tak dojít nemělo. Adresu ověřujeme i proto, kdyby se od minula změnila," doplnila.

Pokud jde pak o podpis při převzetí, podle České pošty není nutný. "Při převzetí balíku na adrese, kam je posílán, se podpis nevyžaduje. Přepokládá se, že pokud se adresa a jméno shodují, tak jde skutečně o člověka, kterému je balík určen," sdělil TN.cz mluvčí pošty Matyáš Vitík.

ČNB zadržela tisíce padělků mincí a bankovek. Šíří se hlavně falešné dvacetikoruny (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.