V Česku roste zájem o tetování. Zaměstnavatelům už nevadí

Takzvané kérky na rukou, na nohou nebo kdekoliv po těle. A s nejrůznějšími motivy. To je fenomén dneška. Podle těch, kteří si je pořídili nebo se tetováním živí, je to umění, životní styl a závislost. "Já mám například potetované celé ruce, ale i tělo – hrudník, krk, obličej," uvedla tatérka Nela Petříková z Homie Tattoo Studio.

Tatérům se daří i proto, že většině zaměstnavatelů tetování nevadí. "Je více potetovaných lidí než nepotetovaných, protože to už tak nevadí v povolání," řekl tatér Sonny z Planet Maze.

"Opravdu jsme pokročili. Ta doba je jiná – flexibilnější a otevřenější. I zaměstnavatelé se chovají jinak," sdělil Matej Šemšej, ředitel lidských zdrojů TV Nova.

[chooze:article;value:561517]

Zatímco například u Policie České republiky ještě před dvěma lety byla jakákoliv tetování zakázaná, nyní je situace jiná. "K potetovaným uchazečům máme liberálnější přístup. Tetování možné je, vyjma oblasti hlavy a krku," potvrdil mluvčí Policejního prezidia ČR Ondřej Moravčík.

Tetování nevadí ani u zdravotníků nebo kantorů. Problém představují jen hanlivé a urážející motivy.

"Nebyl by to dobrý ředitel, pokud by měl kvalitního člověka a odmítl ho jenom kvůli tetování. Problém by byly motivy v rozporu s dobrými mravy. Ale to nepatří nejenom do školy, ale ani do společnosti," řekl ředitel ZŠ Donovalská Tomáš Marek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.